Foto în oglindă. După 30 de ani! De la juniori, la old-boys. Patru fotbalişti din Mangalia, legaţi de o trainică prietenie [galerie FOTO]

0
921
starshiners.ro%20

Ziua de Constanța: La Mangalia, Adrian Voicu, Dan Maican, Cristian Smîrdioşeanu şi Florin Ivan au legat o prietenie solidă, ce rezistă de zeci de ani. Colegi de şcoală şi de liceu, coechipieri la fotbal (şi atunci, şi acum), colegi în sistemul militar, cei patru se au ca fraţii.

De câte ori au ocazia, ies şi la iarbă verde, la un grătar, aşa cum a fost şi de 1 Mai, în acest an, în Pădurea Limanu, unde au făcut o poză şi au pus-o în oglindă, pe Facebook, cu una de acum 30 de ani, pe când erau elevi de liceu, în uniformă şi cu matricolă pe mână! „Ca în tinereţe, tineri şi frumoşi!”, „Respect, băieţi!”, „Cei mai buni colegi pe care i-am avut vreodată“, „Mă bucur pentru voi! La mulţi ani!”, „Cei mai buni fotbalişti din Mangalia!”, sau „Sunteţi tari!”, au fost câteva dintre mesajele prietenilor. Fotografia veche este de când cei patru erau colegi la Liceul Industrial nr. 1 Mangalia, dar şi colegi de echipă la CSS Mangalia. Adrian Voicu a fost coleg cu Cristian Smârdioşeanu, din clasa întâi până într-a zecea, iar cu ceilalţi doi, din a noua până în a 12-a.

Adrian Voicu a jucat şi în Liga 1  

De asemenea, cei patru au fost colegi de echipă şi la AS Neptun. La început, Voicu a jucat mijlocaş la închidere, iar la 18 ani a fost retras stoper, post pe care s-a consacrat apoi. Dintre cei patru, Adrian a ajuns cel mai sus în cariera de fotbalist, jucând şi la FC Farul, în Liga 1, sub bagheta lui Petre Grigoraş. Smîrdioşeanu evolua mijlocaş central şi atacant, Maican, mijlocaş lateral sau fundaş stânga, iar Ivan era portar. Cei patru joacă şi acum, la peste 45 de ani, la echipa de old-boys Oportun Mangalia, atât la turnee de sală, cât şi la campionatul judeţean al veteranilor, pe teren mare, în aer liber. Voicu, Ivan şi Smărdioşeanu sunt născuţi în anul 1972, iar Maican în 1973.

Colegi de tură la pompieri  

În afară de şcoală şi fotbal, cei patru au în comun şi faptul că activează în sistemul militar, Voicu şi Maican la pompieri, Smîrdioşeanu la jandarmi, iar Ivan la o unitate militară a MApN. „Ne mândrim cu această prietenie, care a rezistat de-a lungul anilor. Avem amintiri foarte frumoase. Cu CSS Mangalia, în ultimul an de juniorat, cu antrenorul Marian Negoiţă, am avut rezultate foarte bune. Am terminat pe locul trei în grupă, în campionat. Pe unu a fost Sportul Studenţesc, pe doi Farul, iar noi ne-am clasat înaintea unor echipe bune, de tradiţie, precum Rapid, Dinamo, Prahova CSU Ploieşti sau Petrolul Ploieşti. Primele două au mers la turneul final“, a declarat Adrian Voicu, cel care a jucat şi la Callatis Mangalia, şi Delta Tulcea, în Liga a 2-a. La pompieri, Adrian este coleg pe aceeaşi tură cu Dan Maican.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în ziuaconstanta.ro. Autor: Marian BOCAI.



piese-auto-mangalia.ro