Misiunile jandarmilor constănţeni în perioada minivacanţei de 1 Mai

0
922
starshiners.ro%20

În perioada 26 aprilie – 01 Mai a.c., aproximativ 150 de jandarmi vor acţiona, zilnic, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinaţie în vederea petrecerii perioadei de minivacanţă.

Astfel, jandarmii constănţeni vor executa misiuni alături de poliţişti, în localităţile Constanţa, Năvodari, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun,  Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche.

În aceeaşi perioadă, concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, peste 400 de jandarmi constănţeni vor avea în atenţie siguranţa participanţilor la evenimentele ce vor fi organizate în zona de competenţă, astfel:

  • evenimentul muzical Sunwaves, în perioada 25 aprilie – 01 mai;
  • festivalul gastronomic “Du Bonheur”, în perioada 25 aprilie – 01 mai;
  • Sunset Festival, la Vama Veche, în data de 30 aprilie;
  • competiţia sportivă de Kureş (lupte tătăreşti) ce va avea loc în Valu lui Traian, în data de 1 Mai;
  • evenimentul cultural-artistic Ziua Mangaliei, în data de 1 Mai;
  • Ziua comunei Oltina, în data de 29 aprilie;
  • meciul de fotbal  Axiopolis Cernavodă – C.S. Făurei, în data de 26 aprilie;
  • meciul de fotbal dintre Dunărea Călăraşi şi FC Hermannstadt, în data de 27 aprilie;
  • meciul de baschet feminin C.S.Phoenix Constanţa – C.S.U.Cluj, în data de 30 aprilie;
  • activitatea de picnic din zonele Cheile Dobrogei şi Fântâniţa, în perioada 29 aprilie – 01mai.

De asemenea, în perioada 26 aprilie – 01 mai, jandarmii constănţeni vor fi prezenţi în staţiile feroviare, alături de poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa, în timpul sosirii/plecării trenurilor de călători.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Totodată, în această perioadă, peste 140 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 34 de obiective din judeţul Constanţa.

În zonele de competenţă, echipajele de jandarmerie vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale, în situaţia săvârşirii unor fapte antisociale.

În perioada minivacanţei, jandarmii constănţeni vor desfăşura şi acţiuni informativ-preventive pe linia respectării normelor legale referitoare la activităţile de picnic, în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la importanţa deosebită a protejării mediului înconjurător, dar şi pentru prevenirea incendiilor în zonele împădurite.

Reamintim turiştilor că se poate solicita sprijinul Jandarmeriei, prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, sau prin sesizarea celui mai apropiat echipaj, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.


Mangalia News, 25.04.2019.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply