Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” ajunge la Mangalia pe 24 mai

0
1052

Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” ajunge la Mangalia pe 24 mai.

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu: „Sinteza – Rapsodia”.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentala si estetica, ci ea ramâne revelatia unei realitati ascunse. Ca si pasarea Phoenix, este el însusi o stare muzicala, o muzica vie si generos comunicativa, cu un zbor echivalent cu opera, un mit daruit tuturor.

Ca în orice proiect initiat, starea de a fi a pasarii Phoenix este si aici cea de daruire, si într-o continua lupta cu diferitele cortine ale fiintei, ea regândește mereu constructia actului artistic. Astfel, îti propune raspunsul printr-o sinteza între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzica arhaică, cu trimiteri profunde, dar traită prin forța instrumentelor moderne) si sensibilitatea clasica a marelui compozitor George Enescu.

Proiect de înaltă ținută culturală, însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune si profesionalism, un concert în care acordurile rock și etno-rock care au transformat formatia Phoenix în unicat, vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale, astazi lipsite de atenție.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Preț bilet: 60 lei.
Info, la tel: 0341 566 915, sau 0751 268 332.


Mangalia News, partener media oficial în proiectul ARCA TV, Televiziunea românilor de pretutindeni, care emite din Houston, Texas, USA și partener Radio ProDiaspora.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply