Primăria Mangalia, pusă pe butuci? Datoriile administrației, recuperate de la agenții economici

1
2846

Cuget Liber: Primăria Mangalia, pusă pe butuci? Datoriile administrației, recuperate de la agenții economici.

Aproximativ 50 de agenți economici din Mangalia și stațiunile din sudul litoralului au primit adrese de înștiințare a popririi din partea Biroului Executorului Judecătoresc Vasile Deacu. Potrivit surselor noastre, printre aceștia se află THR Marea Neagră, Șantierul Naval Mangalia, precum și alți agenți economici care dețin hoteluri sau restaurante. 

Adresele în cauză vin ca urmare a faptului că s-a pornit executarea silită la cererea creditorului SCA Grimberg și Asociații- Societate de avocați cu sediul în București, în baza titlului executoriu ce vizează încheierea mai multor contracte de asistență juridică cu Municipiul Mangalia, prin primarul Cristian Radu. Cu alte cuvinte, municipiul Mangalia are calitatea de debitor deoarece nu și-a onorat plățile către firma de avocatură Grimberg și Asociații.

Revenind la agenții economici care au primit înștiințările de la BEJ Vasile Deacu, toți aceștia au calitatea de terți popriți. Cum Municipiul Mangalia nu și-a achitat datoriile, pentru recuperarea debitului, executorul judecătoresc s-a întors și împotriva terților. Printre altele, în documentul transmis agenților economici în cauză se menționează că se dispune indisponibilizarea sumelor de bani pe care firmele în cauză le datorează debitorului Municipiului Mangalia și li se pune în vedere interdicția de a plăti acestuia suma de 1.171.311,5 lei, ce reprezintă debit. Drept urmare, agenții economici în cauză sunt somați să consemneze sumele de bani din adresa de înființare a popririi și să trimită dovada executorului judecătoresc. Practic, dacă agenții economici care au calitatea de terți popriți vor să-și achite taxele și impozitele către administrația locală, aceștia sunt „sfătuiți“ prin intermediul unei somații să o facă, dar în contul indicat de executorul judecătoresc Vasile Deacu. Altfel… vor răspunde în fața legii!

O nouă încercare în instanță sau tergiversare a situației?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Solicitarea este legală, însă situația este de-a dreptul hilară în momentul în care agenții economici au nevoie, de exemplu, de un certificat fiscal, document care se eliberează numai de reprezentanții administrației publice locale.

În acest context, reprezentanții Primăriei Mangalia, mai exact directorul executiv al Direcției Management Fiscal și Control Venituri, Simona Ciocănel și șeful serviciului Venituri Persoane Juridice, Florina Niculae susțin că pe rolul Judecătoriei Mangalia se află dosarul civil cu nr. 447/254/2019 cu obiect contestație la executare, motiv pentru care reprezentanții primăriei consideră că sumele datorate bugetului local al municipiului Mangalia de firmele agenților economici au scadența clar stipulată până la data de 31 martie și 30 septembrie inclusiv, astfel că BEJ Deacu Vasile nu poate obliga terții popriți la efectuarea plăților înainte de data scadentă.

Despre situația creată, toți arată cu degetul spre edilul Cristian Radu și spun că acesta a îndatorat orașul din cauza contractelor păguboase încheiate între Municipiul Mangalia și firma de avocatură, firmă de avocatură căreia trebuie să-i plătească onorarii colosale. Spre exemplu, pentru un singur contract, onorariul este de 1.290.000 lei plus tva. Contractul în cauză este doar un exemplu, însă din câte se pare, există mult mai multe, undeva pe la 18-19 asemenea contracte, dar care se pare că sunt ținute la blat.

Ce spune Opoziția din Consiliul Local

Citiți continuarea în cugetliber.ro/stiri



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Nu putem decât sa speram la un viitor mai bun pentru Mangalia. În locul lor as demisiona. Nu este acceptabil ca o mână de “ciocoi” să distrugă orașul. Ceasul bate și vor veni noi alegeri în care sper să se aleagă o noua conducere onestă și responsabilă ce dorește un oraș cu adevărat modern. Iată că au trecut șase ani de neputință și CORUPȚIE

Leave a Reply