Eclipsa totală de Lună din ianuarie 2019. Tot ce trebuie să ştii despre Super-Luna Sângerie

0
1260

Eclipsa totală de Lună din ianuarie 2019. O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de duminică (20 ianuarie) spre luni (21 ianuarie). În timpul fenomenului, satelitul natural va avea o culoare roşiatică, de aici provenind şi denumirea populară de „Lună sângerie”.

Eclipsa de Lună se poate produce doar în timpul fazei de Lună plină. Având în vedere că Luna plină din ianuarie va avea cea mai mare dimensiune din 2019, NASA a descris evenimentul ca fiind o „super” Lună. Conform Space, termenul a fost utilizat în ultimii zeci de ani şi a devenit popular mai ales după cele trei fenomene de Super Lună de la sfârşitul lui 2018.

La ce trebuie să te aştepţi în timpul fenomenului de Super-Lună Sângerie?

Sursa: Observatorul Astronomic Amiral „Vasile Urseanu”.

Pe teritoriul României, eclipsa totală de Lună începe Luni, 21 ianuarie, de la ora 04:36, moment marcat de intrarea Lunii în penumbra Pământului. La ora 05:34 vor începe să fie vizibile schimbări ale discului Lunii. La această oră, Luna se va afla în vest, la 20° înălţime faţă de orizont. Conform Observatorului Astronomic Amiral „Vasile Urseanu”, cel mai spectaculos moment al fenomenului va avea loc în faza de totalitate ce începe la ora 06:41. Maximul va fi atins la ora 07:12 şi se va încheia la 07:43.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Fenomenul, vizibil pe întregul teritoriu al ţării noastre, se va încheia în jurul orei 8, când discul Lunii va începe să iasă din umbra Pământului.

Mai mult, pe descopera.ro/dnews



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply