Ziua de 19 ianuarie 2019 este declarată Ziua Marin Dumitrescu. Legendarul pilot va împlini mâine 100 de ani

0
1267

Ziua de 19 ianuarie 2019 este declarată Ziua Marin Dumitrescu. Legendarul pilot va împlini mâine 100 de ani, iar paginile de socializare ale FRAS vor fi dedicate în totalitate lui nea Marin. Astfel, pe parcursul întregii zile aveți ocazia să aflați amănunte despre cariera și viața marelui campion.

Federația Română de Automobilism Sportiv: După ce în anii anteriori participase ca spectator la cursele de coastă de la Sinaia, în 1950, Marin Dumitrescu a reușit cea mai mare victorie din carieră chiar acolo. Își preparase de unul singur mașina, un BMW, la uzinele Vulcan, alături de maestrul Strijec și inginerul Iscu, membrii de bază ai echipei sale. Acea vară călduroasă a atras cu sine mii de spectatori pe străzile orașului Regelui pentru a vedea spectacolul automobilistic.

De la start nu lipsesc legendarii Cristea, Calcianu sau Tânțăreanu și Bodnarenco. După ce în ultimele zile abia s-a putut atinge de mâncare din cauza emoției, duminică dimineață, în ziua cursei, a primit și vestea că sute de colegi de la uzinele Vulcan au venit să îl susțină. Printr-un curier a primit și un mesaj de la director: „Fără frică, Marinică!”

Cum emoțiile nu erau îndeajuns, află că mecanicii au uitat canistrele cu benzină la București. Salvarea a venit chiar de la Jean Calcianu. „Cu lacrimi în ochi am mers la el. M-a ajutat imediat”, a rememorat nea Marin.

Urmează o urcare ca la carte, încheiat de noi emoții. „Îmi tremurau mâinile”, continuă acesta, fericit că nu i-a dezamăgit pe muncitorii de la Vulcan. Vestea cea mare o primește însă de la nimeni altul decât Petre Cristea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Știi, mă, ce timp ai făcut?
– De unde să știu, domnule Cristea?
– Pe mine m-ai bătut cu trei secunde, pe Jean Calcianu, cu 7 secunde! Ai bătut recordul coastei! Bravo, mă, Marine!

Așa, a fost pe scurt, cea mai importantă reușită a lui Marin Dumitrescu. O victorie în fața idolilor săi. Idoli, care nu doar că au dat dovadă de sportivitate, dar l-au și sprijinit să realizeze această performanță.

#dumitrescu100 #foreverforward #legendacontinua


Mangalia News, 19.01.2019. (sursa: Federația Română de Automobilism Sportiv).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply