Romania s-a calificat in semifinalele CE de handbal, dar si-a pierdut principalul atu in lupta pentru medalii

    0
    1701

    Romania s-a calificat in semifinalele CE de handbal, dar si-a pierdut principalul atu in lupta pentru medalii.

    Echipa de handbal feminin a Romaniei a pierdut cu 29-31 meciul cu Ungaria, din ultima etapa a grupelor principale ale Campionatului European de handbal din Franta. In ciuda infrangerii, echipa noastra s-a calificat in semifinalele competitiei. Fetele noastre au avut cele mai bune rezultate intr-un clasament in trei, cu Norvegia si Ungaria, echipe care au acumulat acelasi numar de puncte.

    Nancy nu a fost cu noroc pentru Romania. Daca la Brest am castigat toate cele trei meciuri, aici am pierdut categoric cu Olanda, 24-29, am castigat chinuit cu Spania, 27-25, si am pierdut cu 29-31 meciul cu echipa antrenata de Kim Rasmussen, tehnicianul care a castigat Liga Campionilor cu CSM Bucuresti.

    Meciul cu Ungaria a inceput bine pentru noi, Cristina Neagu si Crina Pintea fiind de neoprit.   Cat timp cele doua au avut energie, Romania nu a avut emotii, in minutul 23 scorul fiind 11-6 pentru fetele noastre. Finalul reprizei ne-a prins pe calcaie, iar unguroaicele, profitand de viteza superioara si excelentul joc in extreme,  au egalat in ultima secunda.

    La reluare a venit deja clasica perioada de non-combat a formatiei noastre.  Apararea Romaniei a cedat cu usurinta, atat in duelurile unu la unu, cat si in fata schemelor  echipei maghiare. Replierea s-a facut din ce in ce mai greu, iar pe faza ofensiva a inceput festivalul ratarilor. Mai mult, a crescut mult si numarul greselilor personale. Cu motoarele turate la maxim, unguroaicele s-au distantat la 5 goluri. Cristina Neagu, cea mai premiata handbalista din Romania, a dat startul revenirii, marcand doua goluri consecutive. In minutul 52, Neagu a fost impinsa de unguroaica Planeta, genunchiul drept a cedat si a fost scoasa pe targa din teren. La acea faza, fetele noastre au egalat, insa la final au pierdut la o diferenta de doua goluri.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Victoria Olandei in meciul cu Germania ne-a asigurat prezenta in semifinale. Acolo ne asteapta campioana olimpica, Rusia. Meciul se va juca vineri, 14 decembrie, de la ora 18:30. Echipa noastra nu este creditata cu sanse prea mari de specialistii in pariuri online. La una dintre agentiile de pariuri online cu cea mai diversificata oferta pentru handbal, cota pentru o victorie a Romaniei in meciul cu Rusia este 6.75.

    Acest lucru se intampla din cauza absentei lui Neagu, cea mai buna handbalista din lume. Nu se stie inca ce s-a intamplat cu genunchiul sportivei noastre. Aceasta va face un RMN joi dimineata. In urma acestuia se va afla daca este vorba de o entorsa, o ruptura de ligamente, o ruptura de menisc  sau doar o sperietura. Daca multi au acuzat handbalista maghiara, probabil ca accidentarea a venit pe fondul oboselii, dar si a fortarii limitelor handbalistei noastre. Deoarece nu avem variante de suplinire, Cristina a trebuit sa joace 335 de minute din cele 352 posibile. Daca mai adaugam si faptul ca Pintea a jucat 320 de minute din 360 posibile, avem motivul pentru perioadele mai slabe care au aparut in jocul echipei noastre dupa mutarea la Nancy.

    Programul a influentat, deasemenea, rezultatul meciului cu Ungaria. Adversarele noastre au avut o zi de odihna in plus, lucru care s-a facut simtit in repriza a doua. La finalul meciului, atat Ambros Martin, selectionerul Romaniei, cat si Kim Rasmussen, danezul care antreneaza Ungaria, au cerut insistent o atentie mai mare in programarea meciurilor la competitiile internationale.

    Accidentarea Cristinei a influentat starea de spirit a echipei Romaniei. Handbalistele noastre nu au gasit puterea pentru a se bucura de calificarea in semifinale. Sa speram intr-o mobilizare exemplara si un rezultat care sa infirme calculele specialistilor. Daca la o competitie anterioara strigatul de lupta a fost ,,Pentru noi!”, de aceasta data trebuie sa fie ,,Pentru noi! Pentru Cristina!”. (P).


    Mangalia News, 14.12.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply