Cristina Ionescu: Ne place sau nu, dar la Medgidia se face o fabrică de milioane de euro, datorită lui Valentin Vrabie!

    0
    2277

    Cristina Ionescu: Până la urmă, Medgidia va avea fabrica de amidon promisă de Vrabie în campanie. 

    Se creează locuri de muncă, o piaţă excelentă de desfacere pentru agricultorii noştri, transportatori etc. 

    Vorbim de cea mai mare investiție de acest tip din sud-estul Europei. 
    La Constanţa nu se fac fabrici, noi suntem campioni la shopping, cu producţia, mai low.

    Când povestea Vrabie cum o să aducă el la Medgidia 100 de milioane de euro, în patru ani de mandat, ziceam că e nebun. În doi ani jumate, s-au strâns 95 de milioane, bani atrași în municipiu din investiții publice și private.

    Spre deosebire de alte orașe, în mandatul lui Vrabie la Medgidia nu s-a făcut niciun împrumut. 

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Lucrurile încep să se miște, în orașul căruia nimeni nu-i mai dădea vreo șansă.

    Ideea e că Vrabie nu este nici ”Dumnezeul de la Peștera”, cum îl numeau unii, nici vreun miracol sau vreun meșter mare. E doar singurul primar din județul Constanța care își face treaba, pe bune. 

    Cu tot circul pe care îl fac unii și cu toate piedicile puse, omul ăsta a reușit să facă pentru oraș, în doar doi ani, ce nu au făcut alții în zeci. 

    Ne place sau nu, la Medgidia se face o fabrică de milioane de euro, datorită lui Valentin Vrabie.

    Restul sunt povești.

    Cristina Ionescu, director Atac de Constanța.


    Pentru conformitate: Fabrică de amidon la Medgidia. Ministrul finanţelor a semnat acordul de finanţare (atacdeconstanta.com).

    Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice, a semnat astăzi, 10 decembrie, încă 5 noi acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore (807/2014). Ceremonia de semnare s-a desfășurat în prezența prim-ministrului, Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria”, se arată într-un comunicat de presă.

    Printre beneficiarii acestor acorduri se află şi Omnia Europa S. A., o companie din Turcia care va face o  fabrică de amidon la Medgidia, ce va fi operaţională din 2019.

    OMNIA EUROPE S.A. – Proiectul vizează investiția de tip greenfield pentru producția de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 80,5 milioane de lei.

    Investiţia companiei este de 204 milioane euro şi se vor crea aproximativ 2000 de locuri de muncă.

    Noua fabrică, Omnia Europa, va produce 60.000 de tone de maltodextrină pentru a satisface cererea actuală şi viitoare de produse alimentare de calitate pentru copii.

    Fabrica va avea şi o capacitate de producţie de 40.000 de tone de fructoză cristalină.

    Tot aici se vor mai produsce şi glucoză, siropuri de fructoză, amidon de porumb și monohidrat de dextroză, scrie publicaţia Food Ingredients First.com.

    Grupul nostru se dezvoltă rapid pe sectorul ingredientelor alimentare de specialitate. Deținem acțiuni la Tat Nisasta, un producător de fruntoză cristalină și suntem implicaţi în afaceri cu PET, caviar, imobiliare. În 2015, am pus bazele Omnia Nisasta, în Adana – Turcia, cu scopul de a produce maltodextrină, fructoză cristalină, precum glucoza, maltoza, siropuri de fructoză şi amidon de porumb. Tosmur Group este astăzi cel mai mare producător de fructoză nemodificată genetic din lume”, spune Fatih Tosmur, preşedintele grupului, potrivit site-ului econimica.net

    http://www.economica.net/cel-mai-mare-producator-de-fructoza-nemodificata-genetic-investeste-204-milioane-de-euro-intr-o-fabrica-la-medgidia_129579.html#ixzz5ZIvdbutv

    MFP sprijină mediul privat prin acordarea de ajutor de stat, în baza HG nr. 807/2014. mfinante.gov.ro


    Mangalia News, 11.12.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply