Cozi la sucursalele BNR pentru bancnota aniversară dedicată Centenarului [FOTO]

    0
    1175

    Cozi la sucursalele BNR pentru bancnota aniversară dedicată Centenarului. 

    Bancnota aniversară lansată luna aceasta de BNR cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire generează cozi la sucursalele Băncii Naționale. Zeci de persoane stau luni la coadă, la sucursala BNR din strada Lipscani, pentru a obține bancnota cu valoarea nominală de 100 de lei ce se vinde – împreună cu un pliant – la prețul de 150 de lei, exclusiv TVA.

    Înghesuială a fost și săptămâna trecută, interesul de a obține una dintre cele 10.000 de bancnote tipărite fiind mare.

    La cozi nu stau numai colecționari, ci și cei care speculează interesul unor astfel de doritori. Pe site-urile cu anunțuri, bancnota a apărut deja la vânzare, cu prețuri între 320 și 1.000 de lei.

    Cum arată bancnota:

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Pe aversul bancnotei se regăsesc următoarele elemente grafice reprezentative: în partea dreaptă portretele regelui Ferdinand I şi reginei Maria; dedesubt, pe două rânduri, numele acestora şi anii de viaţă, respectiv „REGELE FERDINAND I 1865-1927” şi „REGINA MARIA 1875-1938”. În zona centrală, o imagine de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918. […]

    Pe reversul bancnotei sunt ilustrate intrarea în București a alaiului regal la l Decembrie 1918 și un fragment din buzduganul regelui Ferdinand I, respectiv patru femei în costume populare specifice fiecărei provincii româneşti unite: Basarabia, România, Ţara Ardealului şi Bucovina. 

    Articolul integral poate fi citit pe hotnews.ro.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply