Viorica Bălteanu – Momente de neuitat, la Timișoara: DAN PURIC – JERTFA UNIRII NOASTRE

    0
    1128

    Viorica Bălteanu – Momente de neuitat, datate 3 Brumar 2018: DAN PURIC – JERTFA UNIRII NOASTRE.

    Fabuloasă a fost întâlnirea din această seară a publicului timişorean cu maestrul Dan Puric!

    Sala de concerte a Filarmonicii BANATUL a fost plină, plină, iar ceea ce face foarte preţioasă manifestarea este faptul că publicul a aparţinut mai multor generaţii: adolescenţi, studenţi universitari şi alţi tineri până la pragul celor 35 de ani, maturi şi vârstnici.

    Cu haru-i binecunoscut, Dan Puric a trezit emoţii vibrante, vorbind despre JERTFA UNIRII NOASTRE, despre demnitatea, eroismul ţăranului român, a meşteşugarilor, a intelectualilor şi ofiţerilor, subofiţerilor de vârste diverse, pe frontul Marelui Război, a civililor.

    Credinţa totală în Dumnezeu, iubirea fierbinte de glie, de dreptate au condus la veritabile miracole, cum a u fost sacrificiul uluitor al tinerei învăţătoare Ecaterina Teodoroiu şi a fraţilor ei mai mari, a celor peste 300.000 de militari şi a peste 200.000 de mii de civili căzuţi pe câmpul de bătaie, pe pat de spital sau răpuşi de molime necruţătoare: tifos exantematic, febră tifoidă, gripă spaniolă, ca şi de frig, foame, boli de tot felul. 

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Exact ca în restul Europei, de altfel. Devotamentul, curajul Reginei Maria, ale genialului George Enescu, ale legendarilor actori de teatru Marioara Ventura şi Constantin Nottara au adus alinare unui imens număr de răniţi. 

    Explicaţia stă în ceea ce părinţii, bunicii autentici au ştiut să le transmită copiilor, nepoţilor, lucru pe care prea multe familii de astăzi nu-l mai fac, astfel crescând progenituri defecte, incapabile de sentimente, lipsite de drag de carte, muncă, devastate de ateism, vulgaritate.

    Este vorba de fiinţe cu creierul spălat de cele cinci decenii de bolşevism, de cele aproape trei decenii de democratură, fiinţe incapabile să educe, să pregătească oameni integri pentru prezent şi viitor. Curat blestem, putem adăuga cu referire la aceată oribilă realitate!

    Grăitoare au fost evocările unor înaintaşi cu personalitate titaniană: Mircea Basarab, Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Martirul Constantin Brâncoveanu, Mucenicul Oprea Miclăuş, Horia (Nicola Ursu), Mihai Eminescu, Octavian Goga, Nicolae Iorga, marii făurari ai Unirii celei Mari şi Sfinte. 

    N-au lipsit momentele de ironie şi cele care au provocat un benefic haz cathartic.
    Maestrul a dat zeci de autografe pe recenta sa carte SĂ FII ROMÂN.

    Mulţumiri din suflet se cuvin a fi adresate doamnei europarlamentar Maria Grapini, realizatoarea admirabilului eveniment. Impecabilă a fost organizarea seratei de către colaboratorii Domniei sale.

    Tot ca fiind exemplar se cuvine a fi calificat gestul pictorului Mihai Teodor Olteanu, care i-a dăruit distinsului oaspete ― mereu încântat să revină în oraşul de pe Bega ― o frumoasă lucrare a sa, ca semn de neuitare a mişcătoarei întâmplări datate 3 brumar 2018.


    Mangalia News, 05.11.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply