Maria Dănilă – Mulțumiri și gânduri bune, de pe Mount Everest, Kathmandu, Nepal | FOTO-VIDEO 

1
409
„12 mai, în jurul orei 10…, după o noapte lungă de urcat, cu vânt si ninsoare, în ciuda unei prognoze super bune (da, am urcat al doilea optmiar fără să văd nimic, poate e un semn că trebuie să urmeze al treilea, care să fie si cu noroc de peisaj), am reusit să-mi indeplinesc cel mai vechi vis, la care am inceput sa ma gandesc in octombrie 2006, cand ajungeam pentru prima data la Vârful Omu. Nu stiu cum au trecut 18 ani, dar pot spune ca serbez majoratul unui vis, care la inceput parea foarte indepartat (atunci fiind studenta in anul intai, cu kilograme pe plus si bani pe minus).
Sunt foarte multi cei carora trebuie sa le multumesc, lui Dumnezeu, pentru că m-am intors cu bine, parintilor care stau cu sufletul la gură mereu, rudelor, sponsorilor, organizatorilor de la Imagine Nepal si serpasului meu Lakpa Sonam, prietenilor atat de numerosi care mi-au transmis un gand bun si s-au rugat pentru mine, antrenorilor, comunitatii de la fitness si de la catarat. Multumiri speciale lui Teofil Vlad, care ma ajuta mereu cu sfaturi, ma incurajeaza si este o inspiratie pentru mine in materie de alpinism si lui Flavius Adrian, care m-a ajutat inca de la inceput in transformarea mea de la sala de fitness, fara de care nu ar fi fost posibil sa ajung atat de sus. M-am simtit onorata ca cei doi au acceptat invitatia mea in emisiunea „Destine ca-n filme: Maria Dănilă – Spre acoperișul lumii” (de la min. 24:20), pe care nu am apucat sa o vizionez si sa o distribui până acum, pentru că mă aflam pe munte când a apărut, multumesc mult Iuliana Marciuc (si ea colegă la sală de fitness) pentru invitatie!

P.S: Pentru că am mai primit intrebarea asta, nu sunt prima româncă pe Everest, a urcat Otilia Ciotau in 2019, urmata si de alte 3 romance in anii ulteriori. Totusi, e visul meu de atâtia ani, asa că asta contează mai puțin. Si in plus, dupa incercarea nereusita din 2021, am primit un plus de motivatie atunci cand am aflat ca si tatal meu visa sa urce pe Everest in liceu (parintii insa nu au vrut sa imi spuna asta pana ce nu s-au convins ca oricum voi reincerca si a doua oara). O să revin cu poze si postări mai detaliate, după ce mă reîntorc in țară”.
Maria Dănilă, Mount Everest, Kathmandu, Nepal.
Citiți și: Alpinista Maria Alexandra Dănilă din Mangalia a cucerit Everestul! A escaladat vârful Chomolungma, de 8.848 m, cel mai înalt din lume | FOTO-VIDEO


Mangalia News, 15.05.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply