MAREA UNIRE DE LA MAREA NEAGRĂ, eveniment unic la Constanța de celebrare a Centenarului Marii Uniri [VIDEO]

    0
    1021

    MAREA UNIRE DE LA MAREA NEAGRĂ, eveniment unic la Constanța de celebrare a Centenarului Marii Uniri, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat de Asociația Eurocult.

    Ministerul Culturii și Identității Naționale, împreună cu Asociația Eurocult organizează în perioada 26 – 28 octombrie 2018, în cadrul programului de aniversare a Centenarului Marii Uniri, simpozionul ”MAREA UNIRE DE LA MAREA NEAGRA“.

    Evenimentul va reuni 100 de istorici și academicieni, din țară și de peste hotare, și va fi găzduit de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

    Cu acest prilej, va fi vernisată expoziția temporară ”IA – ZBOR CENTENAR“, ce va prezenta peste 50 de ii cu valoare patrimonială, o colecție de fotografii de la sfârșitul secolului al XIX-lea – inceputul secolului al XX-lea, precum și alte exponate rurale din perioada menționată.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Evenimentul dezvoltă noi platforme de cunoaștere a identității naționale, a românilor care au marcat drumul spre Marea Unire, a valorilor materiale și imateriale ale României, a participării etniilor dobrogene la Primul Război Mondial.

    Comunicările susținute în cadrul simpozionului și mesajele istoricilor înscriși în program vor fi incluse într-un volum aniversar, ca mărturie a celor trei zile de celebrare a ”MARII UNIRI DE LA MAREA NEAGRA“.

    Tomul va fi lansat pe 14 noiembrie 2018, când vom sărbători 140 de ani de la alipirea Dobrogei la România, odată cu premiera unui film documentar ce va face cunoscută implicarea reprezentanților etniilor dobrogene în Primul Război Mondial.

    MAREA UNIRE DE LA MAREA NEAGRĂ – CONSTANȚA 2018.

    Mai mult, pe mareaunire.eu


    Mangalia News, 24.10.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply