Damen Galați investește în comunitate. Şantierul Naval Damen Galaţi şi Primăria Municipiului Galaţi – parteneriat în vederea susţinerii comunităţii locale

0
1492

Damen Galați investește in comunitate. Şantierul Naval Damen Galaţi şi Primăria Municipiului Galaţi – parteneriat în vederea susţinerii comunităţii locale

Pe 22 octombrie, Șantierul Naval Damen Galaţi a încheiat un protocol de colaborare cu Primăria Municipiului Galaţi vizând o serie de proiecte menite să susţină comunitatea locală.

În anul Centenarului Marii Uniri şi totodată anul sărbătoririi a 125 de ani de la înfiinţarea sa, Şantierul Naval Damen Galaţi îşi sporeşte eforturile de revigorare a comunităţii locale.

Pentru a face cunoscut acest demers, Şantierul Naval Damen Galaţi a semnat un protocol de colaborare cu Primăria municipiului Galaţi privind realizarea în comun a unor proiecte, manifestări şi acţiuni pentru comunitate, în cadrul unei întâlniri organizate cu partenerii săi şi cu reprezentanţii media, eveniment desfăşurat în Sala Nouă a Senatului din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Unele proiecte care au primit girul ambilor parteneri şi urmează a se implementa începând cu anul acesta, privesc modernizarea a două locuri de joacă din Mazepa 1 şi respectiv, Micro 17 precum şi modernizarea şi întreţinerea Zonei Faleza Superioară Scuar Elice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În discursul său, directoarea Departamentului Financiar al Şantierului Naval Damen Galaţi, a menţionat proiectele desfăşurate în anul 2018, proiecte în cadrul cărora compania a jucat un rol important datorită sprijinului financiar oferit, de cele mai multe ori şantierul fiind principalul sponsor. În decursul acestui an, s-a urmărit realizarea unor proiecte ce vizează sectoarele de educaţie şi sănătate.

La eveniment au participat partenerii vizaţi în programul de sprijinire a comunităţii locale şi anume: Primăria municipiului Galaţi, Universitatea Dunărea de Jos, Teatrul Dramatic Fani Tardini, Fundaţia Inimă de Copil, Fundaţia Familia, Fundaţia Comunitară, UVSAR (Urban Volunteer Search And Rescue), Azilul de bătrâni Ştefan cel Mare, Centrul Cultural Dunărea de Jos, Nauticus models.

Împreună cu Fundaţia Comunitară derulăm proiectul Ştiinţescu, element de noutate pentru oraşul Galaţi. Desfăşurat până în prezent în: Sibiu, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Braşov, Mureş, Odorheiu Secuiesc, Bacău, Oradea, Ţara Făgăraşului, Prahova, Timişoara, Dâmboviţa; anul 2018 reprezintă un an de inovaţie în educaţie la nivelul oraşului nostru. Acest proiect ajută profesorii şi elevii să îşi redescopere pasiunea pentru ştiinţe şi tehnologie, să pună în practică teoriile dobândite, creându-se o mai bună colaborare între cadrele didactice şi tinerii învăţăcei.

Dacă proiectul Ştiinţescu reprezintă elementul inovativ pentru comunitate dar şi pentru aria noastră de interese, colaborarea cu Fundaţia Inimă de Copil reprezintă cel mai vechi parteneriat. Încă din anul 2012 şi până în prezent cei doi colaboratori au pus accentul pe dezvoltarea educaţională a copiilor din medii defavorizate, încurajarea rezultatelor obţinute prin acordarea de burse, dar şi tabere organizate pe timp de vară. Până la momentul actual, Fundaţia Inimă de Copil a readus pe bancile şcolii 1.500 de copii, care, fără sprijinul fundaţiei, ar fi renunţat la şcoală.

Şantierul Naval din Galaţi sprijină de asemenea “Centrul de intervenţie timpurie şi recuperare pentru copii cu dizabilități”, care aparţine de Fundaţia Inimă de Copil şi care oferă servicii pentru 35-40 copii lunar şi 75-80 copii anual, cei mai mulţi din oraşul şi judeţul Galaţi dar şi din judeţele Tulcea sau Brăila.

Lista colaborărilor nu se termină aici, anul 2018 fiind anul în care SNDG a investit penru proiectele destinate responsabilităţii sociale cea mai mare sumă de până acum, respectiv 1.500.00 lei, estimând că începând cu 2019 să aloce în fiecare an suma de 400,000 lei.

Domnul Primar Ionuţ Pucheanu a prezentat planurile de viitor din cadrul parteneriatului cu Damen, parteneriat care „durează de 125 de ani şi chiar mai mult decât atât, după cum spun unii istorici”.

Evenimentul a avut şi un moment surpriză pentru invitaţi – semnarea protocolului ce vizează reabilitarea celor două parcuri, precum şi modernizarea şi întreţinerea Zonei Faleza Superioară Scuar Elice.

După semnarea protocolului, Primarul Municipiului Galati, Ionut Pucheanu a declarat că „Este pentru prima dată când o societate privată e dispusă să investească fonduri în modernizarea şi menţinerea unor locuri de joacă şi a unui parc. Reprezentanţii Damen au avut la dispoziţie posibilitatea să aleagă unde doresc să investească, la licitaţie fiind scoase 26 de asemenea parcuri. Mă bucur că împreună construim o faţă nouă pentru oraşul Galaţi şi sper ca acesta să fie un exemplu ce va fi urmat de alte companii mari din județul nostru”.

La rândul său, Rino Brugge, directorul general al Şantierului Naval Damen Galaţi a precizat:

„Grupul Damen este o corporaţie multinaţională care înţelege să acorde o atenţie deosebită implicării în viaţa comunităţilor locale din oraşele unde se situează companiile sale membre. Aşadar, nevoia susţinerii unor proiecte cu impact major din sfera educaţiei, sănătăţii şi asistenţei sociale aici la Galaţi este o consecinţă firească a politicii Grupului Damen. Parteneriatul cu Primăria oraşului Galaţi consfinţeşte legăturile trainice dintre şantierul gălăţean şi autorităţile locale.

Parcul de la Elice, unul dintre punctele acestui parteneriat face parte din moştenirea şi conştiinţa spirituală a navaliştilor gălăţeni şi nu numai, el este un reper important al oraşului din care ne dorim să facem parte”.


Mangalia News, 23.10.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply