ATENȚIE! Se testează SISTEMUL RO-ALERT în MANGALIA, EFORIE, TUZLA, CHIRNOGENI și în CONSTANȚA! [VIDEO]

0
1546

ATENȚIE! Vineri, 21 septembrie, între orele 10.00 – 12.00, SE TESTEAZĂ SISTEMUL RO-ALERT în MANGALIA, EFORIE, TUZLA și CHIRNOGENI, iar între orele 17.00 – 19.00, o parte din locuitorii municipiului Constanța.

Vor fi transmise mesaje de avertizare pe telefoanele mobile. Urmăriți în acest videoclip modalitățile de setare a telefoanelor dumneavoastră:

PRESA: Site-ul RO-ALERT, al sistemului prin care populația poate fi alertată în situații de urgență majoră, a fost lansat sâmbătă, 15 septembrie. Sistemul va fi testat la nivel național începând de luni. Pentru a primi mesajele de averizare, este necesară configurarea telefonului mobil personal, conform instrucțiunilor de pe site.

Portalul ro-alert.ro conține informații despre sistemul RO-ALERT, despre configurarea telefonului și instalarea aplicaţiei DSU.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Rog cetățenii să își configureze telefoanele astfel încât să vadă mesajele, nu trebuie numerele de telefon, nu accesăm datele personale. Sunt un fel de mesaje radio care intră în telefon”, a anunțat Raed Arafat.

Testarea sistemului RO-ALERT va avea loc în perioada 17-27 septembrie.

”Rugăm oamenii să intre şi să-şi configureze telefoanele, dacă nu sunt configurate. Este un plan de testare care e făcut de colegii de la IGSU, planul va include multe localităţi rurale, oraşe şi municipii. După aceste testări, dacă se găsesc probleme, urmează să fie reparate”, a mai precizat acesta.

Secretarul de stat în MAI a mai menționat că cei care trăiesc în mediul rural și nu știu să-și configureze telefoanele, vor fi ajutați.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale. Este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.


Mangalia News, Joi, 20.09.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply