Știți ce face Franța, ca să reconecteze consumatorii urbani cu mâncarea de la țară?

0
1063

Știți ce face Franța, ca să RECONECTEZE consumatorii urbani cu mâncarea de la țară? 3,3 milioane de francezi (elevi, părinți, profesori) petrec  o zi/an în ferme familiale țărănești! 

Pentru a modifica comportamentul alimentar al francezilor, de la produse alimentare industriale fast-food, la produse alimentare țărănești, Ministerul Educației din Franța a organizat un sistem inteligent numit FERMA PEDAGOGICĂ, ce trimite 3,3 milioane de vizitatori/an (din care 50 % sunt elevi; restul părinți și profesori) în 1400 de ferme țărănești.

Sistemul este compus la nivel național din 120 de rețele de ferme agro-pedagogice, din care cele mai cunoscute sunt:

Bine ați Venit în Fermă (Bienvenue en ferme-600 de ferme de agricultură convențională chimizată sau ferme durabile) http://www.bienvenue-a-la-ferme.com/

CIVAM: 100 de ferme țărănești http://www.civam.org/…/512-la-plateforme-collaborative-accu…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Accueil Paysan (AP – Primire Țărănească): 50 de ferme țărănești, de regulă ecologice http://www.accueil-paysan.com/fr/

Graines de savoir (Semințele Cunoștiințelor); 

G.I.F.A.E. (Grup. Internațional de Ferme de Animație și Educație);

Ministerul Educației impune o curriculă pedagogică obligatorie în funcție de vârsta elevului, în care cele 1400 de familii ce primesc elevi, urmează o pregătire pedagogică aferentă. Fermele sunt selectate pe principii diverse precum, socializare ridicată, aspect întreținut al fermei, calitatea primirii elevilor, gestiune nivel de risc, asigurarea mesei, asigurarea transportului (eventual), locație specifică pentru primirea claselor etc…

Activitățile pedagogice presupun utilizarea celor 5 organe de simț (văz, auz, pipăit, miros, gust) pe baza unei curricule specializate. De regulă, țăranca gestionează activitatea pedagogică din fermă. Cea mai mare cerere este pentru fermele pedagogice țărănești ecologice la nivel familial. Fiecărei ferme pedagogice îi revine un flux anual de cca 2300 de persoane.

La o cheltuială medie (pentru mâncare și alimente) de 10 euro/persoană, fiecare fermă pedagogică franceză realizează anual un venit minim de 23.000 de euro din acest tip de activitate. (Avram Fitiu, Fb).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply