Panouri fonice stradale pictate în ulei cu imagini din vechime, unice în lume, demne de Guinness Book, la Râmnicu Vâlcea FOTO/VIDEO

0
1271

Panouri fonice stradale pictate în ulei cu imagini din vechime, unice în lume, demne de Guinness Book, la Râmnicu Vâlcea.

La Râmnicu Vâlcea, de mai bine de o lună, un tânăr profesor de pictură, Adrian Luţă, de 27 de ani, a acceptat pariul cu municipalitatea de a realiza imagini cu oraşul de altădată pe panouri fonice stradale din plexiglass. Unicitatea proiectului urmează să fie omologată de Cartea Recordurilor la final. Cele 58 de panouri care se întind pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri vor fi pictate în aproximativ un an.

Ideea de a se picta imagini cu Râmnicul de altădată şi nu altceva a plecat de la faptul că anul acesta oraşul Râmnicu Vâlcea a sărbătorit 630 de ani de atestare documentară.   

Panourile fonice stradale din plexiglass, singurele din oraş, se află chiar în centrul municipiului şi au apărut pentru a proteja o porţiune de blocuri şi case de zgomotul unei noi artere rutiere, apărute între două poduri peste (pâ)râul Olăneşti.  

Panourile fonice transformate în opere de artă  

Până acum, într-o lună au fost pictate 8 din cele 58 de panouri fonice stradale, care au ca dimensiuni aproximative 2,30 X 3 m. Dată fiind amploarea lucrării, ea nu va fi finalizată mai devreme de un an. „Mi-e teamă la iarnă. Iar pe porţiunea dinspre vest a panourilor, probabil, va trebui să fie închisă strada, ca să putem lucra”, ne-a mărturisit autorul picturilor, prof. Adrian Luţă.   

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Adrian Luţă este un profesor tânăr care predă la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea. Din luna iulie, el a mutat arta la propriu în stradă, fiindcă ce face el nu are legătură cu grafitti sau alt gen de artă stradală cu care ne-am obişnuit. Ajutat de trei dintre elevele sale, Adrian a început să transforme singurele panourile fonice stradale anoste din centrul oraşului în adevărate opere de artă. 

Citeste mai mult in adevarul.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply