Astăzi începe Sărbătoarea Sacrificiului, la musulmani. Kurban Bayraminiz mubarek olsun!

0
1452

Auris Luca: Cel mai mult îmi place la musulmani faptul că știu să dăruiască, lecție pe care noi n-am învățat-o. Indiferent că sunt sărbătorile lor sau ale noastre, primim baclavale. Comunitatea musulmană nu uită niciun eveniment important, ne trimite mesaje cu urări frumoase și prin aceste mici gesturi ne arată că îi pasă de noi.

Astăzi începe Sărbătoarea Sacrificiului, Qurban Bayramul. Potrivit tradiţiei islamice, de Qurban Bayram, credincioşii au obligatia să sacrifice un batal, o oaie sau o vită. Carnea obţinută de la animalul sacrificat se împarte în trei părţi. Prima parte va fi consumată de familia sa, a doua parte este dăruită prietenilor şi cunoscuţilor, iar a treia parte se dă ca pomană persoanelor cu posibilităţi materiale reduse.

Tot cu prilejul acestei sărbători, musulmanii trebuie să se împace, să fie uniţi şi să se gândească la cei săraci, la cei flămânzi, la cei care au nevoie de ajutor. Spre deosebire de mulți dintre noi, ei chiar respectă tradiția și le oferă și altora din puținul lor. Este o adevărată lecție de generozitate.

Kurban Bayraminiz mubarek olsun!


Mangalia News, Marți, 21 august 2018. (sursa: Auris Luca, Fb).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply