Alunecare de teren în zona cetăţilor dacice din Hunedoara. Sarmizegetusa Regia este închisă

0
975

O nouă alunecare de teren a avut loc zilele trecute, în zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. O parte din versantul masivului Feţele Albe a pornit la vale şi s-a oprit pe drumul de acces spre Sarmizegetusa Regia, ceea ce a dus la blocarea acestuia pentru oameni şi maşini.

Din cauza faptului că versantul de pe marginea drumului este îmbibat cu apă, iar pericolul de alunecare se menţine, autorităţile au decis şi închiderea temporară pentru vizitatori a sitului Sarmizegetusa Regia.

O echipă de la Administraţia sitului Sarmizegetusa Regia s-a deplasat în zona alunecării de teren pentru evaluarea distrugerilor şi stabilirea primelor măsuri de intervenţie.

Este cea de-a doua alunecare produsă în zonă, după ce ieri o parte din versantul învecinat aleii pietonale care duce spre situl UNESCO s-a prăbuşit pe o porţiune de câteva zeci de metri, din cauza unei ploi torenţiale care a durat două ore. Câteva zeci de metri cubi de pământ, piatră şi lemn, antrenaţi de o viitură, au distrus parapetul de protecţie al drumului şi au destabilizat terasamentul zonei pietonale.

De asemenea, în Zona Sacră din situl Sarmizegetusa Regia, o altă alunecare de teren a afectat terasa a X-a pe o lungime de peste 30 de metri. Turiştii aflaţi la acea oră în sit au fost evacuaţi în siguranţă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Galeria FOTO, aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply