Despre cum vrea țara să te îngroape în datorii (OPINII)

0
1267

”Despre cum vrea țara să te îngroape în datorii sau să te falimenteze finuț, cînd tu – ca idiotul – te încăpățînezi să crezi în ea și nu te duci la dracu-n praznic, prin țări străine.

Să zicem că ai un mic PFA deschis acum 10 ani, cu mari eforturi și, bineînțeles, împrumut în bancă. Cumperi spațiu, renovezi, faci fîntînă, instalație de apă, fosă, cumperi casă de marcat, cîntar electronic, rafturi, sobă, investești în marfă, faci cursuri, înveți din mers. Merge bine vreo doi ani după care vine criza economică și vezi că nu mai există putere de cumpărare.

Te zbați așa cum poți: faci și treaba vînzătorului, și a contabilului, și a celui care aprovizionează, faci cursuri de igienă care EXPIRĂ la trei ani, plătești taxe și impozite ca prostul în timp ce vecinii tăi se îmbogățesc văzînd cu ochii făcînd contrabandă direct de acasă cu tot ce vrei de la ruși. De fapt, din Ucraina, suntem aproape de graniță.

Ca-n filmele cu proști, pe tine, cel corect, O.U.G 8/2015 te-a obligat să scrii mare, ca la chiori și să afișezi într-un loc cît mai vizibil asta: ATENȚIE! ÎN ACEASTĂ UNITATE NU SE PRACTICĂ BACȘIȘUL! VĂ RUGĂM INSISTENT SĂ LUAȚI RESTUL DE PE TEJGHEA! ALTFEL INSPECTORII ANAF NE VOR AMENDA PENTRU ÎNSUȘIREA UNOR SUME ILICITE DE BANI!

Anul acesta, colac peste pupăză, vin mințile luminate să-ți dea lovitura de grație:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

1. Toate societatile comerciale sunt obligate ca, pana la data de 1 iulie 2018, sa contacteze un evaluator care sa realizeze contra cost analiza de risc la securitate fizica. Acest evaluator îți va cere 500 de lei, apoi în termen de trei luni trebuie să-ți pui camere de supraveghere. Cam 2.000 de lei, cu totul.

2. Casele de marcat cu jurnal electronic vor deveni obligatorii de la data de 1 iunie 2018, pentru firmele mari si cele mijlocii. Iar de la 1 august 2018, obligatia se va aplica si pentru contribuabilii mici. Cea veche cu role de hîrtie pe care amărîtul de PFA a cumpărat-o cu bani împrumutați nu mai este bună. Alți 2.500 de lei.

Deci, un PFA cu marfă pe rafturi de 5.000 de lei, va trebui să scoată MUSAI pînă la 1 august, dacă nu vrea plătească amenzi de pînă la 10.000, 4500 de lei.

Hai, adio și-un praz verde!”

Luminita Popescu, 03.07.2018. (Foto: Adrian Petrișor).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply