Statul ofera lunar 2.250 de lei pentru angajarea somerilor si a asistatilor social

0
1056

Angajatorii care incadreaza in munca someri si asistati social vor primi de la stat 2.250 de lei lunar, conform unei ordonante de urgente date de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale. Masura a fost gandita sa vina in ajutorul angajatorului, dupa cum a anuntat marti seara (19.06) ministrul muncii Olguta Vasilescu.

Ministrul de resort a prezentat un proiect de ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, care in prezent se afla in avizarea ministerelor Finantelor, Fondurilor Europene si Justitiei.

Programul vizeaza incadrarea somerilor si a beneficiarilor de ajutor social, pentru ca, spune Olguta Vasilescu, Ministerul Muncii nu mai vrea sa sprijine persoanele care au capacitate de munca, dar care nu vor sa lucreze. Acesta este motivul pentru care au implementat un nou program de sprijinire a angajatorilor care incadreaza someri sau asistati social, cu o suma in cuantum de 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, pe o perioada de pana la cinci ani, in functie de categoriile din care viitorii angajati fac parte.

Fata de anul trecut, spune ministrul, statul dubleaza subventiile pe care le ofera angajatorilor, de aceea asteptarile sunt ca rata somajului, care acum este la minimul istoric de dupa Revolutie, sa scada in continuare. De asemenea, unul dintre obiective este si determirea ocuparii persoanelor inactive, care in acest moment sunt asistate social.

Proiectul de lege prevede ca sumele sa fie acordate pentru fiecare angajat in parte, absolvent de orice forma de invatamant – scoala profesionala, liceu, facultate –, tineri marginalizati, greu angajabili, ucenici si stagiari, indiferent de varsta, persoane cu handicap sau aproape de varsta pensionarii, care isi gasesc mai greu un loc de munca.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply