Peste 4000 de copii participă la Campionatul Național de Baby și Minibaschet – Mangalia 2018

0
2241
carturesti.ro%20

Federaţia Română de Baschet şi Primăria Municipiului Mangalia organizează, pentru al IV-lea an consecutiv, Campionatul Național de Baby şi Minibaschet Banca Transilvania 2018. Evenimentul sportiv se desfăşoară, în perioada 18 iunie – 8 iulie, la Mangalia şi a reunit la startul competiţiei peste 4000 de copii de la cluburi din toată țară.

Ca și în anii precedenți, evenimentul a debutat, duminică 17 iunie, cu spectaculoasa paradă a micilor baschetbaliști, care au defilat pe traseul Club Nautic – Portul Turistic – Faleza Mangalia şi retur, anunțând marea competiție. Parada micilor sportivi a devenit deja o tradiție înainte de întrecerile propriu-zise, astfel că acestea au loc într-un cadru festiv, la care sunt prezenți părinții și rudele celor mici, turiști și localnici.

În fiecare duminică dinaintea săptămânilor de concurs, respectiv în zilele de 17, 24 iunie şi 1 iulie, participanții la competiție mărșăluiesc pe străzile orașului, pentru promovarea evenimentului și a sportului în general.

Potrivit calendarului competiţional, meciurile se desfășoară de luni până sâmbătă, începând cu ora 08.00, timp de trei săptămâni, până la finalul competiţiei.

Au loc patru campionate structurate în câte două categorii: masculin şi feminin pentru babybaschet (până la 10 ani), masculin şi feminin pentru minibaschet (până la 12 ani).

Competiţiile se desfăşoară pe mai multe terenuri simultan, respectiv pe cele opt terenuri de sport din cadrul Liceului Tehnologic “Ion Bănescu”, şase terenuri ale Bazei Sportive “Pescăruş” şi un teren amenajat special cu această ocazie, în zona parcului Diana.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La finalul întrecerilor sportive ale fiecărei săptămâni de concurs, au loc festivităţi de premiere, în cadrul cărora cei mici sunt recompensaţi cu medalii, cupe şi diplome, precum şi cu tricouri oficiale ale competiţiei, și alte premii.

Conform organizatorilor, scopul acestui proiect este acela de a oferi oportunități copiilor, indiferent de aptitudini, de a-și manifesta abilitățile, de a se bucura de experiențe bogate și pozitive, asigurând trecerea cu entuziasm spre practicarea jocului de baschet propriu-zis.


Mangalia News, Luni, 18 iunie 2018. piese-auto-mangalia.roLeave a Reply