Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia are o nouă conducere. Vezi și CONVOCATORUL AGEA pentru 21-22 iunie 2018

0
1846

Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, prin care statul român se va asocia cu olandezii de la Damen în noua companie care va opera șantierul din sudul litoralului, are o nouă conducere. Consiliul de Administrație este acum alcătuit din două funcționare cu experiență din cadrul Ministerului Economiei, dar și dintr-o cunoscută figură a mediului academic, devenită de puțin timp consilier a ministrului.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a decis, în ședința de vineri, numirea unui Consiliu de Administrație al Șantierului Naval 2 Mai SA din Mangalia, cu un mandat provizoriu de patru luni. Este vorba despre Mirela Popină, Anca Ruxandra Neacșu și Adrian Mitroi.

Dacă despre cele două femei se știe că sunt funcționare cu vechime în minister, atrage atenția profilul noului venit. Adrian Mitroi este profesor de finanțe la Academia de Științe Economice București și, de la începutul acestei luni, consilierul personal al ministrului Economiei, Dan Andrușcă. Noul administrator al Șantierului Naval 2 Mai SA este, de asemenea, membru în Consiliul de Supraveghere al Institutului de Studii Financiare, administrator al Fondului de Garantare a Asiguraților și administrator de risc la SIF 4.

Noua echipă de la Șantierul Naval 2 Mai SA are misiunea de a finaliza negocierile cu olandezii de la Damen și înființarea noii companii care va active în șantierul din Mangalia. Statul român va avea 51% din noua societate, așa cum s-a anunțat de pe 21 martie, când Ministerul Economiei a bătut palma cu Damen. Olandezii vor fi acționari minoritari, cu 49% din firmă, dar vor asigura atât managementul șantierului, cât și lista de comenzi a noii structuri.

Rocsana CRISTEA, replicaonline.ro, luni, 28 mai 2018.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Convocator integral AGEA21-22.06.2018



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply