Un tânăr educat de școala din Mangalia introduce Literatura română în banda desenată, în cadrul școlilor din România!

0
1823

MIHAI IONUȚ GRĂJDEANU, tânăr educat de școala din Mangalia introduce Literatura română în banda desenată, în școlile din România!

Autorul de benzi desenate Mihai Ionut Grajdeanu a demarat un proiect educaţional numit “Comics Didatic”, publicat de editura Mioritics. Volumele “Comics Didatic” transformă lectura ȋn plăcere. Personajele din operele literare românești pot deveni acum la fel de ȋndrăgite și populare precum eroii de bandă desenată din literatura universală.

Textele publicate ȋn benzile desenate “Comics Didatic” respectă textele operelor literare abordate. Subiectele alese respectă programa școlară. Astfel, versiunea operei literare ȋntr-un rezumat ȋn bandă desenată poate fi integrată la orele de literatură, pentru a stimula interesul elevilor pentru lectură.

Comics Didactic” propune ideea studierii acestor volume de bandă desenată, paralel cu versiunea clasică. Volumele “Comics Didactic” pot fi integrate și ca manuale auxiliare pentru pregătirea elevilor ȋn vederea susţinerii testelor de evaluare naţională sau bacalaureat la limba și literatura română. Cei mici pot participa la ateliere de benzi desenate, la Grădina cu Artiști.


FELICITĂRI, IONUȚ! Ne mândrim cu tine și admirăm tot ceea ce faci pentru Cultura și Educația din școlile românești și nu numai! Semințele sădite cu grijă și pasiune în școala din Mangalia au crescut frumos și rodesc admirabil, spre bucuria noastră, a tuturor celor care am fost și suntem lângă tine. Te îmbrățișează cu mare drag, unul dintre ”antrenorii” tăi într-ale Frumosului artistic, Traian Lupu, dascălul tău de Desen din gimnaziu. 🙂


Mangalia News, Duminică, 27 mai 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply