PODUL REPARAȚIILOR FĂRĂ SFÂRȘIT. EXECUTAT ÎN PATRU ANI, REPARAT DE ȘASE!

0
1036

ORDINEA.RO: Compania Națională a Infrastructurii Rutiere continuă lucrările de reabilitare a podului de la Agigea. De șase ani execută autoritățile lucrări de reparații la un pod construit în doar patru! Cu precizarea că vorbim despre o lungime de aproape un kilometru și asta nu face decât să confirme incompetența autorităților române în domeniul infrastructurii rutiere.

Toate acestea se întâmplă cu mai puțin de o lună înaintea începerii oficiale a unui nou sezon estival, atunci când turiștii, dar și localnicii vor fi nevoiți să stea în trafic ore în șir, înțepeniți în cozi de kilometri.

Pe parcursul celor șase ani de când se fac reparații, pe la Ministerul Transporturilor au trecut „n” miniștri, dar și șefi al Companiei Naționale de Drumuri.

Astăzi, pe pod este montată o schelă, traficul este deschis, iar pericole există la tot pasul!

Structura prezenta o stare gravă de degradare și două hobane înlocuite în…3 ani!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe parcursul execuției lucrărilor de reabilitare au fost constatate grave probleme ale structurii. Astfel, constructorul „Implenia Baugesellschaft” – fost „Bilfinger Berger Baugesellschaft”, dar şi consultantul „Louis Berger Group INC” au anunțat că, în cadrul operațiunilor de revizuire a hobanelor, au constatat, că anumite componente ale hobanelor sunt afectate de coroziune și există un proces de degradare în curs de desfăşurare. Întrucât situaţia de degradare şi rupere a firelor de sârmă din interiorul hobanelor evolua rapid, la solicitarea beneficiarului, au fost făcute o serie de expertize în vederea stabilirii gradului de degradare a hobanelor şi a măsurilor ce trebuie luate în vederea remedierii acestor degradări.

În anul 2012, mai multe firme de consultanță – naționale și internaționale – au evaluat situația degradării podului care face legătura dintre municipiul Constanța și sudul litoralului. În toate expertizele efectuate a fost constatată starea gravă a structurii și s-a decis „înlocuirea hobanelor” considerată o lucrare „urgentă”.

Continuarea, în ordinea.ro, 


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply