Elevii Liceului “Ion Bănescu” din Mangalia, în elita roboticii!

0
1651

Cuget Liber: Elevii Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” s-au întors triumfători de la cel mai important concurs de robotică pentru elevi pe plan mondial, BRD First Tech Challenge. Potrivit directorului instituţiei de învăţământ, Virginica Barabaş, acesta a fost al doilea sezon în România, iar în fiecare sezon are loc un alt joc. 

Jocul din acest an s-a numit „Relic Recovery”. La acest concurs, peste 1.200 elevi participanţi din 90 licee, plus două echipe internaţionale au trecut de preselecţie, care le-a dat aripi elevilor Liceului Tehnologic din Mangalia. 

„Să participi la o jurizare internaţională a unui proiect şi să treci de ea (când în oraşul tău eşti creditat cu lipsa de performanţă sau de şansă) este un semnal că eşti performant, că prejudecăţile pot fi dărâmate”, a subliniat directorul. 

Au urmat jocurile amicale eliminatorii, din martie 2018, în patru mari oraşe ale ţării. Campionatul Naţional s-a desfăşurat pe 23-25 martie, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Miza era uriaşă: participarea la Campionatul Mondial de la Detroit, SUA, din aprilie.

Echipa mangaliotă a fost formată din Andrei Purcelea, Victor Clipici, Robert Duca, Mircea Peteu, Radu Oprică, Ioana Cosma, Laura Ioneciu, Mihai Dediţă, Mioara Lupu şi Diana Posmoşanu, îndrumaţi de profesorii Eugen Terente, Iulian Cioroianu şi Virginica Barabaş. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În acest fel, Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia s-a aşezat curajos la masa colegiilor naţionale, a liceelor de informatică naţionale şi internaţionale şi şi-a apărat şansele de a apărea în topul cercurilor de robotică naţionale. 

„Este unul din puţinele licee tehnologice din ţară care a pătruns în elita naţională preuniversitară a roboticii. Din cele nouă licee participante din judeţul Constanţa, doar două licee tehnologice au reuşit performanţa de a se clasa pe locuri fruntaşe, în Top 10”, a mai spus Virginica Barabaş. 

Mai mult, în cugetliber.ro, 04.04.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply