‘Constanta City Tour’ – Cristian Cealera cu ‘Legendele și poveștile Constanței vechi’, în fiecare vineri, de la ora 16.00 și sâmbăta, de la ora 10.00

0
1061

“Legendele și poveștile Constanței vechi” este un tur pietonal care durează aproximativ două ore și jumătate și se desfășoară în perimetrul Peninsulei, zona Piața Ovidiu. Vor fi prezentate cele mai importante obiective ale zonei, dar mai ales poveștile mai puțin știute ale acestora, legende sau crâmpeie din istoria locului.

Cum arăta Tomisul în perioadele greacă, romană sau romano-bizantină? Care sunt poveștile și legendele orașului Kiustenge, din timpul dominației otomane? Care sunt tainele orașului modern românesc, din 1878 și până în prezent? Cum a arătat Constanța modernă în diverse perioade: la 1880, la 1900 sau în perioada interbelică? Ce anume s-a păstrat de atunci? Acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vom aborda de-a lungul călătoriei noastre.

Vom discuta despre edificii deosebite, despre personalitățile care le-au ridicat, despre taine care nu au fost deslușite nici până în prezent… 

Unde obișnuia să ia masa Caragiale, cum vedea Iorga orașul atunci când venea în vacanță, ce povestea Delavrancea despre plajele urbei și ce simțea Eminescu atunci când vedea marea? Vom încerca să aflăm împreună răspunsurile la aceste întrebări.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Turul nostru urban este unul interactiv, astfel că vă invităm să descoperim împreună secretele unui oraș milenar…

Proiectul marca “Constanta City Tour”, by Icar Tours programează tururi urbane în fiecare vineri, de la ora 16.00 și sâmbătă, de la ora 10.00.

Înscrierile se fac la sediul Icar Tours Constanța, bd. Tomis 130 (zona Capitol), telefon 0241.551.487iar prețul unui bilet este de 30 lei. 

Punctul de întâlnire cu ghidul este La Lupoaică, la intrarea pe drumul pietonal din Zona Peninsulă.

Aflați mai multe despre aceste evenimente, pe pagina de Facebook ConstantaCityBreak


 Mangalia News, 07.03.2018.


[subscribe-by-email-form autopt=”true”]



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply