Situația precară a Șantierului Naval a sărăcit veniturile Primăriei Mangalia cu aproape 40%!

0
1327

Editia de Sud: Sala de ședințe a Primăriei Mangalia a găzduit, astăzi, (miercuri, 21.02.2018, n.r) dezbaterea publică pe marginea bugetului de venituri și cheltuieli al instituției publice, pe anul în curs.

Printre altele, gazda întâlnirii (la care au participat, pe lângă reprezentanții presei, doar doi sau trei cetățeni), viceprimarul Dragoș Angelescu a precizat că bugetul primăriei este, în 2018, unul de criză, în special din cauza situației dificile prin care trece Șantierul Naval Daewoo Mangalia:

„Ultimul trimestru al anului trecut a adus, în încasările primăriei, un deficit de circa 30-40%, comparativ cu 2016. Este consecința directă a situației prin care trece DMHI, întrucât nu mai vin la bugetul local nici impozite pe salarii, nici cotele din TVA sau alte taxe aduse de la bugetul de stat”, a spus viceprimarul urbei. Acesta a mai adăugat că, o revenire a unității navale ar aduce și o revigorare a bugetului local.

Pe lângă încasările primăriei, au mai spus cei prezenți în sala de ședințe, mai au de suferit atât mangalioții simpli, dar și micii întreprinzători din sudul litoralului, care se apropie de faliment, întrucât veniturile lor depind, în mod direct, de situația economică a DMHI. (editiadesud.ro, 21.02.2018).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply