Africanul şcolit în România care candidează la şefia Madagascarului: „Mi-e dor de cântecele Mariei Ciobanu şi mi-e dor de dumneavoastră, de români“

0
879

Richard Razafy Rakotofiringa, un african din Madagascar care a urmat în tinereţe cursurile Şcolii Militare de Aviaţie de la Boboc, plănuieşte să obţină cea mai înaltă funcţie în statul natal şi vorbeşte la superlativ despre România.

Richard Razafy Rakotofiringa (60 de ani) a rămas cu sufletul alături de România, după ce în anii ’80 a avut şansa să înveţe la o unitate de elită  – Şcoala Militară de Aviaţie Aurel Vlaicu de la Boboc din Buzău.

Dorinţa de a zbura era visul său din copilărie. Provine dintr-o familie numeroasă, cu încă şapte fraţi. După ce a absolvit liceul, a urmat cursurile unei facultăţi de matematică-fizică la universitatea din Antananarivo, capitala Madagascarului.

Visul său din copilărie a devenit realitate după ce Nicolae Ceauşescu a deschis graniţa tinerilor africani care doreau să înveţe în România. Unul dintre ei a fost şi Richard Razafy. „Acomodarea nu a fost grea, pentru că eram deja obişnuiţi cu cultura şi civilizaţia franceză“, spune el. Madagascarul a fost, în trecut, colonie franceză, aceştia lăsând-şi amprenta culturală asupra insulei.

„Şcoala de aviaţie m-a făcut om“

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

După un an pregătitor în care a învăţat limba română, pe care l-a făcut la Institutul de la Piteşti, a devenit elev la Şcoala de aviaţie de la Boboc, pe care a urmat-o în perioada 1979 – 1983.

Citeste mai mult: adev.ro/p2wmyq. Un articol semnat de Mariana Iancu.

 



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply