Este oficial: A fost înființat AVOCATUL COPILULUI. Legea a fost promulgată

0
1054

   Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/1997, prin care se infiinteaza Avocatul Copilului, a fost promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis. Avocatul Copilului se va ocupa exclusiv de protectia drepturilor copilului si ii da acestuia posibilitatea sa faca plangeri direct catre institutie.

   “Domeniul privind apararea, protectia si promovarea drepturilor copilului este coordonat de un adjunct al avocatului Poporului, denumit in continuare Avocatul Copilului. Avocatul Copilului, sub coordonarea Avocatului Poporului, actioneaza in scopul promovarii si protejarii drepturilor copiilor in varsta de pana la 18 ani, sustine si incurajeaza respectarea si promovarea drepturilor copiilor”, este mentionat in textul legislativ.

   Senatul a adoptat Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului in 11 decembrie 2017. De asemenea, membrii Guvernului au adoptat, in 11 octombrie, proiectul de lege care modifica si completeaza Legea nr.35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatului Poporului si da posibilitatea copiilor sa faca plangeri direct Avocatului Copilului.

   De asemenea, Avocatul Copilului va avea ca atributie realizarea de studii si evaluari privind gradul in care autoritatile administratiei publice centrale sau locale, dar si specialistii sau persoanele fizice din Romania respecta drepturile copilului.

   “Pana acum, problematica drepturilor copilului era inclusa intr-un domeniu mai larg care viza copiii, familia, tinerii, pensionarii si persoanele cu handicap. Noua structura va putea primi si solutiona plangerile individuale facute de copii sau de reprezentanti ai acestora fata de institutii publice din domeniul sanatatii, educatiei si protectiei speciale a copilului. Ulterior, Avocatul Copilului va verifica institutiile publice reclamate”, a transmis Guvernul.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply