Guvernul pregătește obligații noi pentru românii care locuiesc la case. Sunt prevăzute amenzi usturătoare

0
1432

CUGET LIBER: Potrivit unui proiect de lege inițiat la sfârșitul anului de Ministerul Dezvoltării, condus de vicepremierul Paul Stănescu, orice gospodărie din România va fi obligată să dețină hidranți sau sisteme corespunzătoare pentru cazurile de incendiu.

Pentru a fi duse la îndeplinire, noile măsuri vor fi urmărite de primarii din fiecare localitate. Proiectul prevede și sancțiuni pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați.

„Constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:  hidranții sunt distruși, deteriorați sau este împiedicat accesul la aceștia și care poate conduce, la pierderi de vieți omenești, vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății persoanelor, sau la distrugerea totală sau parțială a construcției, ori degradarea unor instalații sau utilaje importante”.

Proiectul legislativ a fost publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării. Proiectul este avizat favorabil și de Ministerul de Interne și Ministerul Justiției și va fi trimis la Guvern pentru adoptare. (Cuget Liber. Autor: Carmen MOCANU).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply