Sute de sportivi români şi străini prezenţi la Stagiul Internaţional de pregătire în judo de la Mangalia [VIDEO]

0
811

Municipiul Mangalia găzduieşte prima ediţie a Stagiului Internaţional de pregătire PANTHEON JUDO RANDORI & KATA, care se desfăşoară, în aceste zile, la sala de sport a Liceului “Callatis”. Acest stagiu de pregătire a sportivilor români şi străini vine în sprijinul tuturor sportivilor judoka, care vor participa în perioada următoare, la competiţiile de la nivel internaţional.

La deschiderea oficială a evenimentului, care a avut loc, marţi, 5 septembrie, au participat sportivi renumiţi din ţară şi străinătate, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, dar şi primarul Mangaliei, Radu Cristian. De asemenea, invitaţii de onoare ai stagiului au fost campioana olimpică de judo de la Beijing şi, totodată, actualul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo, Alina Dumitru Sămărghiţan, precum şi multiplii campioni europeni şi mondiali de Kata, Sensei Iulian Surla şi Sensei Pierluigi Comino.

“Ne dorim ca acest stagiu internaţional să devină o tradiţie, iar an de an, prima săptămână a lunii septembrie, la malul Mării Negre, să fie dedicată excelenţei în judo, pregătirii sportivilor, antrenorilor şi veteranilor. Ne bucurăm de prezenţa sportivilor din România, Moldova, Serbia, Kosovo şi Bulgaria, alături de care vrem să promovăm valorile şi principiile judo-ului şi, totodată, să contribuim la dezvoltarea acestui sport”, a declarat George Teseleanu, preşedintele C.S. Pantheon Constanţa. La rândul său, campioana olimpică, Alina Dumitru a declarat că “orice stagiu de pregătire este binevenit, mai ales când beneficiază atât sportivii, cât şi antrenorii”.

Primarul Radu Cristian a precizat că “susţine şi promovează performanţa în sport şi încurajează toţi copiii şi tinerii oraşului să facă sport”.

Zilnic, între 4 – 7 septembrie, au loc programe de pregatire specifice, coordonate de Sensei Pierluigi Comino – 7 Dan, Profesor Academia IJF (Federaţia Internaţională de Judo), precum şi de alţi sportivi consacraţi. Evenimentul de la malul mării este realizat de C.S.Pantheon Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria Municipiului Mangalia.

VIDEO, pe Mangalia.Tv:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 07.09.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply