Invitaţie la teatru: Gala HOP 2017, faţă-n faţă cu SINGURĂTATEA

0
858

Silvana Cojocăraşu: Gala Tânărului Actor ”HOP” – concurs devenit de tradiţie, dedicat tinerilor absolvenţi ai instituţiilor de artă teatrală şi cinematografică din România, a ajuns, în 2017, la cea de-a XX-a ediţie şi va avea loc la Costineşti, în spaţiile special amenajate în cadrul Complexului Vox Maris, în perioada 4 – 7 septembrie.

La ediţia din acest an participă 12 concurenţi la secţiunea individual şi două grupuri. Programul concurenţilor cuprinde şi etape de pregătire pe tema dată şi workshop-uri.

Programul de concurs, deschis şi publicului larg, este zilnic de la 18.00 şi 19.00 (pentru concurenţii de la secţiunea individual), respectiv 21.30 (secţiunea grup).

Juriul de preselecţie, alcătuit din personalităţi artistice puternice, cu o operă teatrală de necontestat şi cu o experienţă consistentă în formare şi coordonare de echipe teatrale, i-a ales pe cei care vor intra în concursul Galei HOP 2017 de la Costineşti după trei zile de audiţii, desfăşurate la Teatrul Naţional din Bucureşti, în cursul lunii iulie. Marcel Iureş, Maia Morgenstern şi Petru Vutcărău au selectat, din numărul mare de înscrişi, pe cei care s-au apropiat mai serios şi creativ de tema propusă pentru acest an: SINGURĂTATE – Suportabila singurătate a fiinţei la A.P. Cehov.

La Costineşti, după trei zile de concurs, este rândul celui de-al doilea juriu al Galei să aleagă câştigătorii din acest an. Gala HOP vine cu propuneri noi legate de structura acestuia:

ZSOLT BÓGDAN – actor

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MIHAI MĂNIUŢIU – regizor

ANA-IOANA MACARIA – actriţă

ADRIAN SITARU – regizor film

ALEXANDRU VOICU – actor, câştigătorul Premiului „Ştefan Iordache”, ediţia 2016

Prezenţa regizorului de film Adrian Sitaru în juriu punctează deschiderea şi apropierea Galei HOP de producţia cinematografică. Este o dimensiune testată în ultimele ediţii ale Galei, prin prezenţa regizorului Tudor Giurgiu ca membru al juriului în anul 2014, dar şi prin prezenţa unor regizori şi producători independenţi de film, directori de casting, etc. În acelaşi context, se înscrie şi colaborarea cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania – TIFF,  care, începând cu ediţia a XVII-a, acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru Film la TIFF”.

Actorul Alexandru Voicu, câştigătorul Premiului „Ştefan Iordache”, ediţia 2016, marchează un debut pentru juriul de concurs al Galei HOP. Pe de o parte, marele premiu al Galei are o miză mult mai importantă, iar pe de altă parte prezenţa în juriu a câştigătorului ediţiei precedente semnalizează apropierea evenimentului de tânăra generaţie de actori.

Directorul evenimentului UNITER este profesorul şi actorul Miklós Bács.

La Costineşti se va concura pentru următoarele premii:

Premiul „Ştefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual

Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori

Premiul „Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului

La acestea se adaugă premiul publicului.

La Gala de la Costineşti se poate „participa” şi urmărind transmisia live-streaming a întregului concurs pe site-ul special al GTA: www.galahop.ro, dar şi pe facebook, la adresa:

https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

Gala Tânărului Actor HOP este unul dintre cele mai importante programe culturale naţionale, de un profesionalism desăvârşit şi cu o tradiţie de necontestat. Din 1999 până în anul 2012, gala s-a desfăşurat la Mangalia. Din anul 2013, evenimentul s-a mutat la Costineşti.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply