Taxe mai mari pentru proprietarii de hoteluri în paragină de pe litoral

0
1048

Se fac investiţii de milioane de euro în staţiunile de la mare, dar, cu toate acestea, turiştii se lovesc în continuare de paragină. De la un capăt la altul al litoralului românesc sunt zeci de ruine, care zac aşa de ani buni. De astăzi, Eforie îi va sancţiona pe proprietarii de clădiri în paragină, care nu le întreţin, printr-un impozit de 500%. O măsură care trebuia luată mult mai devreme, se plâng turiştii, care îşi petrec concediile printre betoane părăsite. Mangalia şi Mamaia sunt promotorii unor sancţiuni usturătoare pentru proprietarii de clădiri părăsite.

Nu există vară fără o vizită de măcar câteva zile la mare în stațiunea Eforie Sud pentru această familie din Capitală. Își campează rulota în aceeași zonă, iar acum oamenii spun că au ajuns să conviețuiască la propriu printre ruine.

Hotel Riviera al THR Marea Neagră din Eforie Sud, cândva plin de turiști, a ajuns să fie îngropat la propriu în bruieni. Culmea, de o parte și de alta, turiștii sunt cazați în camere cu vedere la aceste ruine.

Pe falezele din Eforie Nord și Sud sunt la tot pasul astfel de clădiri. Peste 150 la număr, au contabilizat autoritățile, care au decis, abia la sfârșitul verii să ia măsuri. Cele mai multe sunt hoteluri și se află în proprietatea THR Marea Neagră. În ședința de Consiliu Local de astăzi a fost aprobat în unanimitate majorarea cu 500 la sută a impozitului pe clădire și teren pentru ruinele din cele două stațiuni.

Promotorul unei astfel de hotărâri a fost Mangalia, care în 2010 a instituit o taxă de paragină. Doar pe hârtie, căci niciodată nu a fost pusă în practică, deși era imperios necesar, dacă ne gândim că perla litoralului, complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic a ajuns o dărăpănătură. De anul trecut, complexul din stațiunea Olimp are un nou proprietar, investitorul libanez Mohammad Murad, care promite să îl transforme într-o oază de relaxare cu circuit închis.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi continuarea pe reporterntv.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply