YACHTING – Campionii naționali ai României la clasele Optimist, Laser Radial și 420 au urcat pe podium

0
1245

Campionii naționali ai României la clasele Optimist, Laser Radial și 420 au urcat pe podium: Mihai Andronic, Iris Reșit, Petru Neagu, Marta Andronic și Mihai Radu.

Campionatul Național Dinghy 2017 și-a închis vineri porțile.

               După o săptămână de curse pe o mare neprietenoasă și un vânt care abia în ultima zi s-a mai îmbunat, România și-a premiat, joi și vineri, 17-18 august campionii naționali 2017 la clasele Optimist, Laser Radial și 420. Campionatul Național Dinghy 2017, organizat de Federația Română de Yachting a ținut șapte zile pe Marea Neagră, a fost găzduit de Marina Eforie și s-a încheiat vineri, 18 august a.c.

               La clasa Optimist care a adunat cei mai mici sportivi din competiție au fost alergate 10 curse. Mihai Andronic (Club Sportul Studențesc București) a obținut titlul de campion național la categoria Băieți și Băieți Juniori. Locul II la Băieți Juniori a fost ocupat de Victor Reit (Nautic Yachting Club), în timp ce locul al III-lea la aceeași categorie l-a obținut Costa Verioti de la același club. La categoria Optimist Băieți, locul al II-lea a fost câștigat de Victor Reit, iar poziția a treia pe podium i-a revenit lui Noel Voinescu (Club Știința Constanța).

La clasa Optimist fete, campioana națională a României în 2017 este Iris Reșit (Club Sportiv Știința Constanța), ocupanta locului al II-lea fiind Sara Stan (Club Sportiv Sportul Studențesc), iar locul al III-lea a revenit sportivei Maria Popescu (Club Știința Constanța).

               La clasa Laser Radial au fost trei categorii: Băieți sub 19 ani, Băieți sub 17 ani și Open. Petru Neagu (Nautic Yachting Club) a câștigat titlul de campion național la toate cele trei categorii. Argintul i-a revenit lui Vlad Ion la clasele Băieți sub 19 ani și Băieți sub 17 ani, în timp ce bronzul la cele doua clase de mai sus a fost obținut de Maximilian Roșcan și, respectiv, Matei Duca, ambii de la Clubul Sportul Studențesc București. La clasa Open, locul al II-lea i-a revenit lui Răzvan Pîslaru (Club Electrica Balkan), în timp ce locul al III-lea, l-a câștigat Vlad Ion.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

2017 a avut și o premieră: după o pauză de mai bine de zece ani, a fost organizat campionat național și pentru clasa 420. Campionii naționali la această clasa au urcat pe podium joi, 17 august, campionii. Titlul de campion național a fost adjudecat de echipajul format din Mihai Radu și Marta Andronic (Club Sportul Studențesc București), poziția a doua pe podium fiind obținută de frații Mara și Philipp Frick de la acelasi club sportiv, iar locul al treilea a revenit echipajului format din Nicolae Gorgan și Toni Nedelea de la Club Sportiv Știința Constanța.


Mangalia News, Luni, 21 august 2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply