Alertă maximă! Ce au găsit cei de la APC în brânza vândută la magazine – PERICOL pentru sănătate!

0
1233

Mergem la magazin și cumpărăm brânză, fiind convinși că am achiziționat un produs care nu ne pune sănătatea în pericol. În urmă cu ceva timp,  jurnalistii de la Evenimentul Zilei explicau cât de periculoasă poate fi telemeaua de pe piața românească. Cei de la APC vin și confirmă. Românii cumpără sortimente care contin clorura de calciu, substanta ce se foloseste la prevenirea formarii ghetii si indepartarea acesteia de pe sosele. Este evident că acest lucru este o bombă pentru organismul nostru.

Iată și comunicatul celor de la APC România!

„40% din sortimentele analizate au calitatea a II-a. Consumatorii cumpără brânză telemea de vacă, de calitatea a II-a, la preţ de calitate superioară! Unul din 3 sortimente de brânză telemea conţine clorură de calciu! Cea mai largă utilizare, în ultimii şi viitorii ani, a clorurii de calciu vizează prevenirea formării gheţii şi îndepărtarea acesteia de pe şosele.

Acumularea clorurii de calciu în organism (hipercalcemie) determină o serie de reacţii, printre care: gust calcaros în gură, dureri de stomac, bufeuri, greaţă şi vărsături, lipsa apetitului, sete extremă, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, comă. Asociaţia Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România – APC România) membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor, a analizat 32 de sortimente de brânză telemea de vacă comercializate în marile structuri comerciale.

Acest studiu face parte din Campania Naţională de Informare şi Educare: ”Să învăţăm să înţelegem eticheta!”. Prin această campanie, experţii Asociaţiei Pro Consumatori (APC) îşi propun să-i înveţe pe consumatori să înţeleagă eticheta produselor astfel încât aceştia să facă achiziţii în cunoştinţă de cauză.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Brânza telemea este preparată din caş bine stors, tăiat în bucăţi cu feţe de obicei dreptunghiulare şi conservată în saramură.

Citiți continuarea în bugetul.ro, 19.07.2017.

Citiți și: apc-romania.ro/ro/i-branzeturi–cu-amidon-clorura-de-calciu-nitrat-de-sodiu-si-natamicina


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply