Primarul Viorel Ionescu: “Oraşul Hârşova a primit finanţare pentru cinci proiecte prin programul PNDL”

0
2851

farmec.ro
carturesti.ro%20

Aflat la primul mandat în funcţia de primar al oraşului Hârşova, Viorel Ionescu are toate motivele să fie bucuros după ce reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene l-au anunţat că localitatea pe care o conduce a primit finanţare pentru cinci proiecte ce vor aduce plus valoare comunităţii.

„Am fost anunţat că oraşul Hârşova beneficiază de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020 pentru mai multe obiective de investiţii, fiind aprobate cinci proiecte. Acestea vizează extinderea reţelei de canalizare în oraşul Hârşova, valoarea alocată din bugetul de stat fiind de 9,2 milioane lei. Totodată, au mai fost aprobate investiţiile pentru extinderea Grădiniţei cu orar prelungit Tic-Pitic şi extinderea Liceul Teoretic Ioan Cotovu – Şcoala cu clasele I-IV. În plus, au mai fost aprobate proiectele ce vizează mansardarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 oraşul Hârşova şi asfaltarea mai multor străzi din localitate”, a anunţat edilul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu.

La rândul lor, cei de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene au informat administraţia publică din Hârşova că încheierea contractelor de finanţare pentru proiectele aprobate la finanţare PNDL 2017-2020 se poate face până la data de 31 decembrie 2017, doar pentru obiectivele de investiţii pentru care se transmite documentaţia completă.

Cele cinci proiecte pentru care s-a primit finanţare fac parte din promisiunile făcute de primarul Viorel Ionescu încă din campania electorală de anul trecut. În plus, acestea au fost incluse în strategia de dezvoltare locală a oraşului Hârşova, document care vizează o perioadă mai îndelungată, respectiv, următorii nouă ani.

„De la bun început am fost conştient că administraţia locală are obligaţia să propună comunităţii programe pentru reabilitarea zonei. În aceste condiţii, de când cetăţenii mi-au acordat încrederea lor, fac tot ce-mi stă în putinţă să modernizez acest oraş şi să-l aduc la nivelul demn de a se integra în Uniunea Europeană”, a mai spus primarul Viorel Ionescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În altă ordine de idei, cele cinci proiecte pentru care primarul Viorel Ionescu a primit finanţare nu sunt singurele. În urmă cu două luni, acelaşi edil semna contractul de finanţare pentru proiectul ce vizează restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a ansamblului „Şcoala Veche Vasile Cotovu”.

Citiți continuarea în cugetliber.ro Un articol semnat de Carmen Mocanu.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply