“ALEGE VIAȚA!” și “Fii cool fără fumuri!”, două importante proiecte educaționale desfășurate la Liceul Tehnologic “Ion Bănescu”

0
1300

ALEGE VIAȚA!

Joi, 29 mai 2017, în sala Amfiteatru a Liceului Tehnologic “Ion Bănescu” Mangalia, s-a desfășurat activitatea preliminară jurizării lucrărilor înscrise la concursul antidrog cu același nume, “Viața îți aparține!”, din cadrul proiectului educațional “Alege viața!” aprobat în Calendarul Activităților Educative Regionale 2017, la poziția 1133.

Elevi ai claselor a IX-a, a X-a, a XI-a prezenți la activitatea coordonată de profesorii Băiașu Alina, Vasilescu Roxana, Șargu Rodica și-au exprimat emoțiile, gândurile, atitudinile față de consumul de substanțe prin intermediul poeziei, filmului, muzicii, picturii, jocului de rol, panoului tematic realizat de voluntari ai Clubului Antidrog din școală.

Au participat activ la activitate reprezentanți ai Poliției Mangalia și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța.

Pe parcursul lunilor noiembrie 2016 – martie 2017 au fost derulate de membrii echipei proiectului “Alege viața!” cu elevi ai claselor a IX-a, a X-a, a XI-a activități de informare, educare și conștientizare a adolescenților cu privire la problematica consumului de droguri, respectiv: “Informează-te!”, “Deschide ochii!”, “Jocul – alegerea corectă”, activități care au contribuit la determinarea elevilor să fie responsabili, să facă alegeri corecte, să practice comportamente sanogene.

Ziua Internațională Antifumat, 31.05.2017, a fost marcată la Liceul Tehnologic “Ion Bănescu” Mangalia prin desfășurarea activității “Fii cool fără fumuri!” în cadrul proiectului educațional  “Clubul Antidrog”. Trei dintre voluntarii Clubului, elevele Posmoșanu Diana și Lupu Mioara de la clasa a X-a A, Grăjdeanu Claudia de la clasa a XI-a B, au antrenat elevii clasei a IX-a A în rezolvarea de sarcini tematice atractive menite să îi determine pe adolescenți să conștientizeze efectele negative ale fumatului și să reconsidere motivele pentru care fumează.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Activitatea organizată de profesorii Băiașu Alina și Șemședin Daniela a promovat educația de tip peer to peer și a facilitat exersarea abilităților sociale ale elevilor.

Director, prof. Chiscop Daniela,

Coordonator de proiect, prof. psih. Băiașu Alina,

Consilier de imagine, prof. Șemședin Daniela.


Mangalia News, 01.06.2017.

[wpforms id=”87303″]


 

 

 

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply