PRECIZĂRI privind Suprafaţa sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix

1
3217

Andy Erceanu: Ca tot se apropie sezonul si nu mai ai loc pe plaja din cauza sezlongurilor, precizez faptul ca reclamatii se pot face la Dispeceratul de Apa Dobrogea Litoral, tel: 0241.673.024.

Citez din Ordinul 1204/2010:

Art. 15. – (1) Autorizaţia turistică pentru plajă se retrage de către personalul cu atribuţii de control al D.G.C.A.T. din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în următoarele situaţii:
a) nerespectarea prevederilor art. 18 şi 19;
….
Art. 18. – Suprafaţa sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix va fi de maximum 70% din suprafaţa totală închiriată, diferenţa reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spaţiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă.

Art. 19. – Zona destinată plajei pe nisip va fi stabilită în aşa fel încât să nu se suprapună cu zona destinată amplasării şezlongurilor şi va fi încadrată astfel: o latură va reprezenta limita dinspre uscat a plajei, o latură va reprezenta limita dinspre apă a plajei, iar celelalte două laturi vor fi reprezentate de linii imaginare perpendiculare pe limita dinspre apă.

Andy Erceanu: Cu alte cuvinte, cei care vor sa faca plaja “pe nisip” au dreptul sa isi aseze cearceaful pe o suprafata reprezentand 30% din total suprafata ingrijita de agentul respectiv. Acea suprafata TREBUIE sa aiba o latura cu iesire la mare, in niciun caz in “spatele” sezlongurilor. Acum stiti si legea si cui sa va adresati daca vi se incalca acest drept.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia news, Miercuri, 24 mai 2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Un exemplu in acest sens il vedem pe plaja din Mangalia… Poti sa-ti asezi cearsaful pe…stabilopozi… Nici nu a inceput sezonul si deja plaja e plina de umbrele …

Leave a Reply