Decât la oraş codaş, mai bine la sat fruntaş. Oraşul din judeţul Constanţa care vrea să redevină comună

0
1057
Primarul Paul Coliș.

După 13 ani de când primarul Nicolae Coman le promitea cetăţenilor că vor avea o viaţă de orăşeni, astăzi, reprezentanţii administraţiei publice din oraşul Băneasa fac demersuri pentru ca localitatea să treacă de la statutul de oraş la cel de comună. În acest sens, în cursul zilei de astăzi, consilierii locali din Băneasa au fost convocaţi în şedinţă de primarul Paul Coliş.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâre, dar şi cel care vizează desfăşurarea unui referendum local pentru consultarea locuitorilor cu drept de vot cu privire la modificarea statutului unităţii administrativ teritoriale (UAT) Băneasa, prin trecerea acestuia de la statutul de oraş la cel de comună. Consultarea cetăţenească ar urma să aibă loc duminică, 11 iunie, zi în care în unele localităţi din ţară au loc alegeri locale parţiale.

Localitatea Băneasa a fost declarată oraş în anul 2004, conform Legii 351/2001, ca urmare a diligenţelor depuse de fostul edil Nicolae Coman. Pe atunci, şeful administraţiei locale le promitea cetăţenilor o viaţă ca la oraş, cu locuri de muncă şi atragerea de fonduri europene care să ducă la dezvoltarea urbei. Între timp, nimic din cele spuse nu s-a adeverit, Băneasa fiind chiar o localitate mai săracă decât unele localităţi cu statut de comună. În schimb, cetăţenii s-au ales cu taxe mai mari conform statutului de oraş.

În acest context, aleşii locali au decis să ia taurul de coarne şi să rezolve problema în primul rând din punct de vedere juridic. În consecinţă, proiectul de hotărâre are ca iniţiatori opt din cei 15 consilieri locali: Eleonor Blagan, Costel Burcă, Gigi Carastoian, Emil Grosu, Niculae Filip, Mareş Mirea, Ion Petcu şi Ayduan Osman.

Citiți articolul integral în cugetliber.ro11.05.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply