MANGALIA: Percheziții la un funcționar public suspectat de abuz în serviciu și fals în înscrisuri

0
1032
astratex.ro

Suspiciuni de fapte de corupție în cazul unui funcționar public din Mangalia. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, fals în înscrisuri și delapidare în legătură cu atribuirea și derularea unor contracte de achiziție publică, cu un prejudiciu de aproximativ 14 milioane lei.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Constanța, în baza ordonanței de delegare emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și sub coordonarea acestuia, au efectuat astăzi o percheziție la domiciliul lui C.V.C., funcționar public cu funcție de conducere în cadrul S.P.A.D.P.P. Mangalia, suspectat de săvârșirea mai multor infracțiuni în legătură cu atribuirea și derularea unor contracte de achiziții publice, se arată într-un comunicat oficial.

În fapt, la data de 29.03.2016, la nivelul unității de parchet s-a început urmărirea penală, cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni, în perioada 2007-2010, de către reprezentanți ai S.P.A.D.P.P. Mangalia (subunitate cu personalitate juridică aflată în directă subordonare a Consiliului Local Mangalia), constând în întocmirea unor documente cu caracter eminamente nereal pentru decontarea ilicită a unor lucrări neefectuate. Prin folosirea acestora, au fost generate succesiv/ulterior alte contracte de achiziție publică, care trebuiau asigurate în garanție de către partenerul contractual din anul 2007. Prejudiciul total provocat bugetului local este de aproximativ 14 milioane de lei.

Prin ordonanța din 12 aprilie 2017, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus extinderea cercetărilor și continuarea urmăririi penale față de 14 suspecți, toți funcționari publici, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu folos patrimonial și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată, precum și delapidare.

Continuarea articolului, pe radioconstanta.ro, 20.04.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply