Elevii sunt în vacanță, polițiștii sunt la datorie!

0
624
astratex.ro

Având în vedere faptul că în perioada 19-30.04.2017 elevii se află în vacanță, în această săptămână polițiștii I.P.J. Constanța – B.A.P.C., alături de specialiștii A.N.A. – C.E.P.E.C.A. Constanța și voluntarii acestora, au derulat activități informativ-preventive în centrele comerciale mari din municipiul Constanța, unde minorii își petrec timpul liber.

Astfel, au fost vizate prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor în mediul on-line, în rețelele de socializare sau cea referitoare la jocurile on-line, prevenirea violenței, a consumului de droguri, tutun și alcool, copiii fiind sfătuiți să adopte un comportament precaut, să fie atenți la grupul de prieteni, să spună nu provocărilor care intră în sfera devianței și delincvenței și să petreacă timpul liber într-un mod dezirabil social, care le este benefic.

De asemenea, oamenii legii au informat minorii cu privire la modalitățile optime de prevenire a accidentelor rutiere, copiii și adolescenții fiind sfătuiți să respecte regulile de circulație, să traverseze cu atenție sporită pe la trecerile de pietoni, acolo unde este cazul doar pe culoarea verde a semaforului, să circule pe trotuare și să nu se joace pe stradă, ci doar în spațiile special amenajate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Activităţile derulate fac parte și din prioritatea naţională şi locală de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Poliţiştii au discutat cu preșcolarii, școlarii și liceenii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebările referitoare la riscul victimizării, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiari, în sprijinul recomandărilor făcute, fiind distribuite peste 600 materiale informativ-preventive.

Activități similare vor fi desfășurat de polițiști pe toată perioada vacanței, alături de partenerii I.P.J. Constanța.


Mangalia News, Joi, 20 aprilie 2017.


 


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply