Elevi, părinţi şi profesori din Mangalia luptă împotriva agresivităţii

0
777

La Liceul Tehnologic „Ion Bănescu”, Ziua Internaţională pentru Nonviolenţă în Şcoală a fost marcată prin desfăşurarea cu elevii a activităţii de voluntariat „Schimburi internaţionale de elevi”, realizată în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Egalităţii între Tineri din Constanţa şi a activităţii „Stop bullying şi cyber-bullying!” cu membrii Asociaţiei de Părinţi „G.S. Ion Bănescu”.

Elevii din grupul ţintă al programului educaţional judeţean „Voluntariatul în comunitatea ta” au aflat că prin proiectele „Schimburi de tineri” au ocazia de a lucra într-un mediu intercultural, cu tineri provenind din alte ţări şi din alte medii. Au ocazia de a colabora, de a discuta, de a dezbate, de a experimenta diversitatea culturală, diferenţele, Europa. De asemenea, au şansa de a se cunoaşte pe ei înşişi în raport cu ceilalţi, de a-şi forma propriile impresii, de a combate prejudecăţi sau stereotipuri despre alte culturi. Elevii pot face proiecte culturale, ecologice, media, sociale, sportive, de cultură civică.

Profesorul psiholog Alina Băiaşu a familiarizat părinţii cu fenomenele de bullying şi cyber-bullying (Când şi cum apar bullyingul şi cyber-bullyingul? Care este impactul psihologic al acestora? Care sunt falsele credinţe despre bullying şi cyber-bullying? Care este portretul agresorului, al victimei? Cum pot interveni adulţii pentru prevenirea, combaterea acestor fenomene care au mare incidenţă în România? etc.). Răspunsurile la aceste întrebări au fost identificate prin intermediul unor prezentări multimedia, a filmuleţelor cu caracter informativ şi a altor materiale informative. (cugetliber.ro, 3 februarie 2017).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply