Terase şi restaurante pe trotuare, expoziţii în Piaţa Ovidiu. Cum vrea Primăria să arate Constanţa turistică

0
929
Noul regulament privind activităţile comerciale.

Agenţii economici care desfăşoară activităţi în municipiul Constanţa pot consulta „Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă”, după ce , vineri, reprezentanţii Primăriei Constanţa au anunţat că acesta va fi disponibil, începând de luni, 16 ianuarie, pe site-ul instituţiei, www.primaria-constanta.ro.

Documentul a fost aprobat în cadrul ultimei şedinţe de consilierii locali.

Concret, documentul reglementează activitatea comercială din municipiu, modul în care se obţin autorizaţiile necesare derulării activităţii economice în magazinele şi pieţele din oraş, dar şi în staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă.

Spre exemplu, comerţul ambulant va fi reglementat şi se va desfăşura pe bază de aviz de la Primărie, doar în zonele prevăzute de documentul intrat recent în vigoare. Totodată, există stabilite şi sectoare în care se pot desfăşura activităţi economice cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public, cum ar fi zona Peninsulară – de la Strada Traian (Lupoaică) până la faleză Cazino, inclusiv Piaţa Ovidiu.

În aceste zone sunt permise activităţi de promovare, cum ar fi campaniile promoţionale, cele cu caracter social/cultural/sportiv, activităţi comerciale ocazionale cum ar fi mărţişoarele, jocurile de artificii şi filmările. Tot în această zonă se pot organiza expoziţii de grafică, pictură, artă fotografică sau caricatură. De remarcat că vânzarea obiectelor de uz casnic şi a produselor de artizanat se poate face pe domeniu public doar în zona Piaţa Tomis III.

Continuarea, AICI. 14.01.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply