Noi măsuri ale Comandamentului de iarnă din Mangalia

0
1560

Reprezentanţii Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul municipiului Mangalia s-au întrunit marţi, începând cu ora 15.00, pentru a stabili măsurile care se impun a fi aplicate, ca urmare a instituirii unui nou cod portocaliu de ger persistent, viscol puternic, polei şi ninsori abundente.

În cadrul şedinţei, s-a monitorizat evoluţia fenomenelor meteorologice de la nivelul localităţii şi s-a dispus ca fiecare instituţie reprezentată în Comandamentul de iarnă să intervină, în funcţie de solicitări. Astfel, firma care asigură deszăpezirea în oraş a suplimentat numărul de utilaje cu două vole şi un minibuldoexcavator pentru trotuare.

Reprezentanţii firmei de deszăpezire au precizat că sunt pregătiţi să intervină pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare, pentru a preveni formarea poleiului, în condiţiile meteorologice anunţate. Se va folosi amestec de material antiderapant, încă din noaptea zilei de marţi, acţiunile firmei de deszăpezire continuând pe tot parcursul zilei de miercuri.

Totodată, drumarii au afirmat că dispun de 700 de tone de amestec antiderapant şi 17 tone de sare pură care vor fi folosite la deszăpezirea drumurilor din localitate. Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, la frontiera cu Bulgaria prin Vama Veche, traficul rutier a fost restricţionat pentru autovehiculele de 7,5 tone şi pe tronsoanele de drum Varna-Vama Veche. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru Punctul de Trecere a Frontierei din Negru-Vodă, în timp ce drumul dintre Varna şi Dobrich a fost închis.

Reprezentanţii Poliţiei Naţionale au decis ca pentru această perioadă, accesul către şi înspre localitatea Albeşti să fie restricţionat pentru a se evita blocajele în trafic şi accidentele nedorite.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Membrii Comandamentului au mai precizat că la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean s-a luat decizia suspendării cursurilor atât în şcoli, cât şi în gradiniţe pe parcursul întregii săptămâni, însă Creşa din Mangalia va fi funcţională.

“Pentru a veni în sprijiniul părinţilor cu copii mici, considerăm că nu avem motive să închidem Creşa, atâta timp cât personalul angajat al instituţiei vin la serviciu şi copiii sunt aduşi aici de către părinţii care merg la serviciu”, a precizat directorul SPAS, Claudiu Stamate. Tot el a mai precizat că persoanele fără adăpost vor fi transportate la Spitalul Municipal, iar în caz că nu există spaţiu suficient, vor fi preluate de Serviciul de Asistenţă Socială, costurile pentru întreţinerea acestor persoane fiind suportate de autorităţile locale.

În cadrul dezbaterilor, reprezentanţii I.S.U. de la nivel local au anunţat că la nivelul instituţiei s-a suplimentat numărul de autovehicule cu un camion de dezastre şi o autospecială de transport victime cu o capacitate de opt locuri.

Primăria municipiului Mangalia, mai informează cetăţenii că pot lua legătura cu reprezentanţi ai instituţiilor care asigură centre de permanenţă pentru a face orice sesizare în legătură cu problemele cauzate de vremea nefavorabilă, la următoarele numere de telefon:

– S.C. Polaris M Holding: 0734.010.233, persoană de contact Constantin Grigoraş şi la nr. de telefon 0731.790.880, persoană de contact Arif Mariana;

– Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Mangalia: 0744.360.668, persoană de contact, dir. Claudiu Stamate;

– Poliţia Locală: 0756.201.404, ofiţer serviciu Dispecerat;

– Primăria Mangalia: 0722.222.526 şi 0756.201.223/ 0756.201.224, persoană de contact Claudiu Năstase.

Comunicat primit de la Biroul de presa al Primariei Mangalia.


Mangalia News, 10.01.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply