Ozghiun Menabit: Un Centru social din Mangalia care oferă masă caldă pentru 30 copii defavorizați va avea susținere din partea unei regii importante

0
859

Un Centru social din Mangalia care oferă masă caldă pentru 30 copii defavorizați va avea susținere începând cu 01.01.2017 din partea unei regii importante.

Centrul-social-Sf-Mina-Mangalia-1

In 2013 a fost inaugurat centrul social “Sfântul Mina”, unde copiii nevoiași primesc masă caldă și sunt ajutați să-și facă temele. Primăria a contribuit cu 50% din suma necesară dotării acestui centru social, prin hotarâre de consiliu local. Și atât.

Sâmbătă, după lansarea cărții lui Alexandru Căutiș, am luat masa împreună cu preoții Vasile și Sorin Cîrlan, cu șeful unei regii importante din țară si consilierul Neculai Tănasă. Povestind despre dăruirea acestor preoți, despre ceea ce reușesc să facă pentru copiii familiilor sărace, cum acestor copii li se oferă o șansă, șeful regiei respective (nu am să-i dau numele) s-a angajat ca regia să susțină cheltuielile de masă pentru acești copii, cu respectarea legislației. Contribuția regiei pentru activitățile sociale din Mangalia vor fi de cca 1 miliard lei vechi pe an.

Protoiereul Mangaliei, parohul Vasile Cîrlan, se străduie să mărească numărul copiilor asistați la 60. De aceea este nevoie de încă un spațiu pentru desfășurarea activităților, care să fie renovat cu fonduri europene, axa POCU.
Solicit primăriei identificarea unui astfel de spațiu (protoiereul Protoieriei “Callatis”, parohul Vasile Cîrlan, a făcut-o deja de mult timp, dar nu a primit niciun răspuns). Nu cred că în municipiul Mangalia nu se poate găsi o clădire dezafectată.
Vom iniția diligențele necesare pentru ca acest lucru să fie posibil. Astfel de oameni, care fac bine, care salvează copiii lipsiți de șanse, nu trebuie să se lovească de ziduri, ci trebuie ajutați.
De aceea, in mod public, fac apel la colegii mei din Consiliul Local să sprijine acest demers, fac apel la Primarul Mangaliei să lase deoparte animozitățile politice și să susțină această activitate socială, să dispună identificarea unei clădiri (fie si dezafectate) care sa fie utilă în acest sens.
Centru Social, inaugurat la Mangalia. Interviu cu Pr.Vasile Cîrlan, parohul bisericii „Sf.Mina” – Mangalia News
Alte articole pe această temă:

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply