VIDEO Liberalii constănțeni abandonați de Cioloș în războiul electoral împotriva RAJA. SCANDAL în plenul Consiliului Județean

0
618

consiliul-judetean-constanta-liberalii1

Doar trei zile au trecut de când liberalul Vergil Chițac anunța că își dorește o campanie electorală „în concordanță cu doctrinele noastre”. Opusul acestei dorințe l-au manifestat exact colegii săi de partid, consilierii județeni care, luni, au demarat un scandal caragialesc în plenul ședinței de Consiliu Județean.

Duminică, liberalul Robert Boroianu anunța că 15 consilieri județeni ai PNL au depus, vineri, la sediul Consiliului Județean Constanța, un proiect de hotărâre care vizează reducerea cu 50% a tarifelor pentru serviciile de apă și canalizare-epurare practicate de operatorul de apă SC RAJA SA. Concret, liberalii propun reducerea prețului apei potabile de la 4,09 lei la 2,05 lei și a prețului pentru serviciul de canalizare de la 3,63 lei la 1,82 lei, la care se adaugă TVA.

Deși, ședința de luni avea caracter extraordinar, liberalii au reluat tema RAJA și au inițiat o gălăgie complet inutilă pentru societate, dar utilă pentru campania electorală.

cjc-5

Prezentăm dialogul exact dintre Robert Boroianu și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius-Horia Țuțuianu:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Boroianu: Săptămâna trecută am depus la CJ un proiect, care privește creșterea calității vieții în județul Constanța, proiectul întrunea toate condițiile pentru a fi pus astăzi pe ordinea de zi, ordinea suplimentară și nu apare! Vă rog să ne explicați de ce nu apare, având în vedere că a fost depus în termen și întrunește condițiile legale

Țuțuianu: Știu că este campanie electorală acum și vreți să pozați foarte frumos și elegant, dar nu îndeplinește condițiile legale, acest proiect trebuie să treacă de comisiile de specialitate! Timpul a fost foarte scurt, trebuie să treacă de comisia de buget-finanțe și juridică

Boroianu: Văd că în cele două zile ați avut timp să veniți cu un material extrem de stufos…

Țuțuianu: Am semnat eu vreun material?

Boroianu: Da, în materialul acesta sunt inclusiv documente semnate de dumneavoastră, deci nu înțeleg de ce ne-ați trimis acest material, să primiți note de la RAJA și ați primit note de la cei implicați la RAJA, dar nu ați pus pe ordinea de zi… din punctul meu de vedere, acest proiect (al PNL – n.r.) este un proiect extrem de important, de impact la nivelul întregului județ și dacă considerați că creșterea calității vieții și scăderea tarifului RAJA care este cel mai mare din România, pentru că datele de aici sunt date eronate, induceți în eroare prin aceste date de fapt populația din Constanța… nu știu, dumneavoastră vă asumați că acest proiect nu este prioritar…

Țuțuianu: Nu am spus că nu este prioritar, am spus că înainte să propuneți acest proiect să citiți cu atenție: NU Consiliul Județean stabilește prețurile la apă!

cjc-8

Donțu: „Privesc cu simpatie la oamenii de stânga”

Social-democratul Gheorghe Donțu a luat și el cuvântul și i-a tratat pe liberali cu ironie, sugerând că măsura lor ar fi una de inspirație din zona stângii, evident cu iz electoral. Iată dialogul dintre Donțu și Boroianu:

Donțu: Intervin cu o anumită simpatie… cu oameni de stânga, de stânga, din stânga mea, deci cu oamenii din stânga și demersul lor, evident unul pur electoral, este o gâlceavă electorală și nu putem aduce, cu tot respectul, gâlceava electorală în plenul ședinței CJ, strict cu probleme administrative. V-aș ruga cu prietenie să nu încercați să începeți cu cea mai sfruntată minciună, cum că apa pe care o livrează RAJA este cea mai scumpă apă din România, știți bine că nu e așa! Dă bine la public, evident, s-ar putea să marcați puncte, dar foarte ușor le puteți pierde! Minciuna are picioare scurte, veți constata că ceea ce încercați să contabilizați ca punctaj electoral vă va fi defavorabil!

Dontu

Boroianu: Insist să supunem acest proiect de hotărâre CJ și să luăm o decizie! Vrem să vedem transparență, cum tariful este calculat și de ce astăzi… vă spun că Constanța plătește cel mai mare preț la apă! Documentul pe care l-ați depus la dosar este trecut doar prețul metrului cub de apă, doar că plătim și canalizarea! Dacă comparăm facturi pe care noi le plătim, apa și canalizarea, vom constata că Constanța are cel mai ridicat preț la apă și canal!

Țuțuianu: Este pe locul 15!

În apărarea sa, RAJA susține că „în România, toți operatorii de apă și canalizare, cu excepția RAJA SA, încasează apa meteo, ceea ce înseamnă un plus la factură cu un procent mediu de 9,2%. În această situație, în care noi nu încasăm apa meteo, tariful perceput de RAJA SA la apă potabilă  este pe locul 15 în clasamentul real”. Totodată, RAJA mai susține că „spre deosebire de celelalte companii – care au posibilitatea folosirii unor surse de suprafață, RAJA S.A. extrage apa furnizată din subteran, prin sute de foraje de mare adâncime, ceea ce implică mari cheltuieli cu energia electrică aferentă pompării din subteran. Și, pe lângă cheltuiala cu energia electrică, anual SC RAJA SA plătește companiei Administrația Națională Apele Române milioane de lei pentru apa extrasă. Totodată, RAJA S.A. a cofinanțat, printr-un împrumut contractat de la B.E.R.D, cu peste 50 milioane euro cel mai mare proiect românesc din domeniu (apă – canal – epurare) în valoare de aproape 300 milioane euro, în urma căruia au rezultat investiții ce au intrat în patrimoniul UAT-urilor, implicit a județului Constanța”.

De asemenea, RAJA mai adaugă că „în ultimii trei ani, RAJA SA nu a mărit tarifele, ba mai mult începând cu data de 01 ianuarie 2016, a scăzut prețul cu 0,61 lei, de la 5,07 lei la 4,46 lei/mc apă potabilă cu TVA”.

Continuarea, în tomisnews.ro, 14.11.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply