Probleme cu prețul apei și canalizării? PNL propune reducerea prețurilor practicate de SC RAJA SA

0
657

libris.ro%20

AMAZON.de: Acum, puteți comanda și AICI orice produse din oferta AMAZON! Livrare promptă în România, direct din Germania!


carturesti.ro%20

Concret, liberalii propun reducerea prețului apei potabile de la 4,09 lei la 2,05 lei și a prețului pentru serviciul de canalizare de la 3,63 lei la 1,82 lei. La aceste tarife se aplică TVA de 9% pentru serviciul de apă și cota de 20% pentru serviciul de canalizare. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, liberalii mai propun reducerea cantității de apă considerată preluată în sistemul de canalizare în condominii, de la 100% la 70% din cantitatea de apă furnizată pentru case și de la 100% la 90% din cantitatea de apă furnizată pentru apartamente.

În proiectul de hotărâre, PNL mai obligă Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare Constanța și operatorul RAJA SA să obțină avizul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Noile tarife la apă și canalizare propuse de consilierii PNL ar trebui să intre în vigoare, în cazul în care vor fi aprobate, la 1 ianuarie 2017.

CONSTANȚA, FRUNTAȘĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PREȚUL LA APĂ

Pentru a lămuri situația, consilierul județean liberal Robert Boroianu, unul din inițiatorii proiectului, candidat la funcția de deputat din partea PNL, a explicat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, motivele pentru care el și colegii săi au venit cu acest proiect de hotărâre. Potrivit lui Boroianu, în prezent, SC RAJA SA practică cele mai mari tarife la apă și canalizare din România, cu aproximativ 30% mai mari decât tarifele medii pe țară și cu 52% mai mari decât tarifele practicate în București.

„Spre exemplu, în Constanța, metrul cub la apă este de 4,09 lei, fără TVA, în timp ce la Cluj prețul la apă este de 2,63 lei/mc, la Arad – 2,94 lei/mc, iar în Prahova – 2,76 lei/mc. O diferență se înregistrează și la seviciile de canalizare. Dacă la Constanța prețul pentru serviciile de canalizare este de 3,63 lei/mc, la Cluj tariful este de 2,79 lei/mc, la Arad – 2,86 lei/mc, iar la Prahova 1,18 lei/mc. Nu ne mai permitem ca RAJA să-și bată joc de banii constănțenilor“, a spus Boroianu.

Prezentă în cadrul aceleiași conferințe, fostul consilier județean Ana Marcu, candidat la funcția de deputat din partea PNL, a spus că propunerile liberalilor vin în urma discuțiilor cu cetățenii. „RAJA are o imagine bună, dar ea trebuie să fie și în folosul cetățenilor“, a punctat Ana Marcu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

CÂT COSTĂ FACTURA LA APĂ?

Continuarea, în TelegrafOnline.ro, Luni, 14.11.2016.piese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply