Cutremur extrem de puternic în centrul Italiei!

0
736

Un seism foarte puternic s-a produs duminică în centrul Italiei, regiune deja lovită puternic în urmă cu câteva zile de o serie de alte cutremure. Seismul a avut loc la ora 7:40, ora Italiei (8:40 ora României), iar epicentrul este localizat la 6 kilometri nord de Norcia, un oraș aflat în apropiere de Perugia, regiunea Umbria. Mai multe clădiri s-au prăbușit.

cutremurputernicentrulitaliei

FOTO: Mănăstirea San Benedetto din Norcia

Magnitudinea revizuită a fost de 6,6, în estimarea USGS, respectiv 6,5 în estimarea EMSC. Adâncimea la care s-a produs seismul este însă de numai 10 kilometri, ceea ce ar putea înseamna pagube mari.

Este cel mai mare cutremur înregistrat în centrul Italiei de la seismul din 24 august, când aproape 300 de oameni și-au pierdut viața. Noul seism se produce în condițiile în care miercuri și joi în aceeași regiune s-au produs o altă serie de cutremure, de mai mică intensitate însă.

S-a simțit până în nordul Italiei, la Bolzano, în apropiere de granița cu Austria, iar în sud până în regiunea Puglia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

ACTUALIZARE.  MAE face apel la românii din Italia aflaţi în dificultate să contacteze numerele de urgenţă ale misiunilor diplomatice, informează News.ro.

MAE a transmis, duminică, un mesaj în urma cutremurului care a afectat Italia, făcând apel la cetăţenii români care s-ar afla în dificultate să contacteze misiunile diplomatice din zonă la numerele de urgenţă, precum şi autorităţile locale italiene.

„În dimineaţa zilei de 30 octombrie 2016 a avut loc un cutremur de mare intensitate (6.1) în zona centrală a Italiei (Epicentru zona Norcia, Regiunea Umbria). Dacă există cazuri de cetăţeni români aflaţi în dificultate, nu ezitaţi să apelaţi la numerele de Urgenţă ale misiunilor diplomatice, Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) şi Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna şi Toscana)”, anunţă MAE.

Ministerul le transmite cetăţenilor să contacteze în paralel şi autorităţile locale din Italia şi Protecţia Civilă la numărul special 800 840 840.

Mai mult, pe digi24.ro, duminică, 30 oct.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply