VANDALIZAREA MONUMENTULUI EROILOR DIN MANGALIA!

0
971

ĂȘTIA CHIAR NU MAI AU NIMIC SFÂNT?

vandalizaremonumentmangalia1

Oameni buni, în ce oraș trăim? Nu vede nimeni, nimic, în jurul lui?

Atâta lume s-a perindat pe la Monumentul Eroilor din centrul vechi al Mangaliei, cu tot felul de ocazii care de care mai festive și NIMENI nu a observat aceste ACTE MIZERABILE ale unor VANDALI?

VANDALI care au mânjit în batjocură cu vopsea sau cu ojă argintie chipul, mâinile și picioarele eroului contopit simbolic în piatra ALTARULUI, piesa centrală a grupului statuar ce constituie Ansamblul Monumental dedicat Eroilor din Mangalia care și-au dat viața pentru țară în cele două războaie mondiale!!

vandalizaremonumentmangalia4

– Unde sunt instalate camerele video despre care tot auzim de câțiva ani? Ce fac cei care le operează?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– Primăria, Poliția Locală, consilierii municipali, ce părere au despre această profanare incalificabilă a MEMORIEI eroilor Mangaliei??

– Cine răspunde de zona centrului vechi, de Ansamblul Monumental, din partea Primăriei sau ADPP-ului?

– Reprezentanții partidelor care-și au sediul în imediata apropiere, la câțiva metri de Monument (PNL, PMP, PSD), nu au nimic de spus despre aceste fapte antisociale, anticulturale?

Sau nu le văd nici unii, nici alții, așa cum nu văd nici mâzgălelile de pe pereții orașului, sau gropile de pe străzi, ori nu au auzit nimic despre disconfortul nocturn al locuitorilor de pe mai multe străzi din oraș, unde iluminatul public nu funcționează de mai mult timp??

vandalizaremonumentmangalia3

vandalizaremonumentmangalia2

Iată ce spune legea despre asemenea acte de vandalism:

Art. 10 din Legea nr. 120/2006 a monumentelor de for public prevede:

(1) Autoritatile administratiei publice au obligatia sa asigure protejarea si punerea in valoare a monumentelor de for public aflate in administrarea lor.

(2) Distrugerea sau degradarea monumentelor de for public se sanctioneaza potrivit prevederilor Codului penal.

Așteptăm răspunsuri și MĂSURI URGENTE din partea autorităților publice locale!


N.B. Acest articol este proprietatea Mangalia News si este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare a continutului se poate face doar in limita a 500 de semne, cu citarea sursei si cu link activ catre pagina acestui articol.


Mangalia News, sâmbătă, 29 octombrie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply