Trei cercetători cernăuțeni au semnat studii de istorie în cartea „În amintirea unui istoric român – Nicolae Ciachir”, apărută recent la București

0
813

nicolae_ciachir_un_istoric_roman

Un articol apărut ieri, 17 oct 2016, în presa de la Cernăuți…

La București a văzut lumina tiparului cartea „În amintirea unui istoric român – Nicolae Ciachir” (Editura Etnologică), coordonatori – prof. dr. Nicoleta Ciachir și cert. șt. dr. Sorin Marcel Colesniuc.
Potrivit Nicoletei Ciachir, fiica lui Nicolae Ciachir, care a semnat argumentul cărții, ideea volumului omagial s-a înfiripat în 2008, când a fost organizat simpozionul comemorativ „În amintirea omului, istoricului, profesorului universitar și președintelui fondator al Asociației de Balcanistică și Slavistică din România – Nicolae Ciachir” la Muzeul Municipiului București. Sufrageria Palatului Șuțu s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru foști studenți, colegi, prieteni, rude, oameni care nutreau o stimă deosebită față de Nicolae Ciachir.
În volumul omagial sunt publicate memorii, studii și cercetări semnate de unii dintre cei mai importanți istorici, sociologi și etnologi din România și din afara ei. Cartea se compune din două capitole mari – Amintiri și Studii, cuprinzând peste 1100 de pagini!
BucPress anunță cu bucurie că în acest volum omagial au fost invitați să publice câte un studiu trei cercetători științifici români din Cernăuți.
Așadar, prof. univ. Ilie Luceac, doctor în istorie, este autorul articolului de memorie „Un istoric cu Bucovina în suflet”. Politologul și jurnalistul Marin Gherman, doctor în științe politice, a publicat în volumul omagial studiul de istorie politică „Aspectul politic al fenomenului de imperiu în istoria Bucovinei habsburgice”. Politologul Serghei Hakman, doctor în istorie, semnează studiul „Influența factorilor geopolitici și etnici asupra sorții Bucovinei în timpul conflagrațiilor mondiale și a reglementărilor postbelice”.
BucPress.eu, Cernăuți, 17.10.2016.

Mangalia News, 18.10.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply